McGregor: Nema mržnje između mene i Poiriera, sve je to posao

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.09.2014 21:47h Autor:

Conor McGregor

Conor McGregor se u studiju Fox Sportsa pojavio s UFC-ovih pojasom, za kojeg je rekao da mu ga je uručio sam Jose Aldo. Isto tako je objasnio da nema ništa protiv Poiriera, nego da je cijela prič i situacija koja se stvorila oko njihove borbe samo stvar posla.

Nakon pobjede nad Justinom Poirierom, Conor McGregor je u studio Fox Sportsa došao s UFC-ovim pojasom namijenjenim prvaku. Nakon što je rečeno kako je pojas posudio, Conor je ipak odlučio "objasniti" kako je došao do njega:

"Nisam posudio ništa. Završio sam borbu, izašao iz kaveza, a onda sam u hodniku sreo Jose Alda, koji mi je uručio pojas, poljubio mi stopala i ispričao mi se na svemu što je govorio. I evo me sad ovdje, samo sam ga ponio sa sobom, budući da sam tu dolazio. Ovo je moja novo osigurana svjetska titula."

Conor je najavio pobjedu nokautom u prvoj rundi, a to je i ostvario. Pogodio je Poiriera sjajnim krošeom, a nakon toga se Amerikanac jednostavno nije uspio na vrijeme oporaviti.

"Volim najaviti što ću napraviti jer me to hrani. Želim da ljudi misle kako neću napraviti ono što sam rekao, ali baš to mi daje energiju. Kažem da ću nešto napraviti i imam dodatnu motivaciju da ušutkam sve koji ne vjeruju, a isto tako, najbolji je osjećaj na svijetu kad dokažeš sam sebi da to stvarno možeš učiniti, odnosno da ćeš uspjeti napraviti ono što si sam sebi zacrtao."

Između njega i Dustina Poiriera bilo je puno izrečeno, borci su bili izuzetno nabrijani, a Dustin je sve što je Conor govorio shvatio osobno i bio je vrlo ljut, štoviše isprovociran samom pojavom irskog borca. Sada, nakon borbe, Conor je "spustio loptu" na zemlju.

"Između mene i Dustina nema zle krvi, niti je ikad bilo, barem s moje strane. Čak mi je čudno bilo vidjeti njegov odnos prema meni, kako me toliko mrzi. Sve je ovo posao i svi mi imamo isti san. Ne mogu mrziti čovjeka koji ima isti san kao ja. Nemam emocija oko drugih boraca, niti pozitivnih niti negativnih, zato mi nije bilo drago vidjeti da me taj momak stvarno zamrzio."

Još je nešto dodao o Poirieru te o samom svom ponašanju tj. o razlozima zašto je tako nastupao u javnosti:

"Dustin Poirier je momak koji uvijek spreman ulazi u borbu, uvijek je potpuno fokusiran, trebao sam ga nekako odvratiti od toga. Govorio sam ono za što sam mislio da će imati efekta, kao što govorim i sada. Sve je to posao i radim ono što mislim da treba da bih uspio. Tako će biti i sad i uvijek."

Conor je sad postao ozbiljan kandidat za napad na titulu u perolakoj kategoriji. No, ne zna se hoće li ona već doći. U igri su neki momci s podosta većim pobjedničkim nizovima od njega (Cub Swanson, Dennis Bermudez), kao i uvijek opasni i atraktivni Frankie Edgar. Conor je nešto rekao o svojim planovima.

"Naravno da želim postati prvak, odnosno boriti se za titulu. To je želja i cilj svih nas koji se bavimo ovim sportom. No, ja sam sretan ovako i sretan sam što se bavim ovim. Želim se nastaviti boriti, a nije mi važno hoće li iduća borba biti za titulu ili ne. Naravno da se nadam da će biti i želim taj pojas i sigurno ne bih odbio borbu za titulu. No, ja se osjećam kao da je taj pojas već moj. Bez brige, sredit ću ih jednog po jednog i taj pojas će biti i službeno moj, nije bitno kada."

Ovo je Conoru bila četvrta pobjeda u isto toliko UFC nastupa, a čak tri od njih ostvario je nokautom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI