McGregor je navodno od UFC-a zatražio otvaranje nove kategorije: “On misli da se Dana jučer rodio”

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.02.2018 20:35h Autor:

McGregor i White

Kao što smo već imali prilike ranije pročitati, Conor McGregor tvrdi da se ponudio uskočiti na UFC 222 i 3. ožujka zamijeniti ozlijeđenog Maxa Hollowayja u meču s Frankiejom Edgarom. Irac je s takvim izjavama na sebe navukao bijes Edgarovog tima, a posebno njegovog menadžera Alija Abdelaziza.

U moru Abdelazizovih Tweetova kojima je napao irskog borca, između ostaloga uspoređujući ga i s prostitutkom, ispod radara se provukao jedan u kojem tvrdi da je McGregor od UFC-a zatražio otvaranje kategorije do 165 (lbs), odnosno do 74,8 kilograma.

“Kada je Conor zvao UFC tražio je od njih da stvore pojas za 165 lbs. On misli da se Dana White jučer rodio. To je činjenica”, napisao je Abdelaziz u Tweetu namijenjenom najpoznatijem svjetskom MMA novinaru Arielu Helwaniju.

Ne znamo koliko ima istine u ovome što govori ugledni menadžer, ali dio borilačkih medija se već poveo za onom ‘gdje ima dima, tu ima i vatre’. Pritom u ovoj izjavi pronalazeći objašnjenje za misteriozno ponašanje predsjednika UFC-a koji je otvoreno govorio da se Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson 7. travnja bore za pravi pojas, dok je paralelno s tim odbijao objasniti zašto onda odmah McGregoru nije oduzeta njegova titula.

Dok je jedno popularno mišljenje to da UFC ne želi riskirati s oduzimanjem pojasa dok ne budu 100 posto sigurni da će se borba Khabiba i Tonyja zaista dogoditi (već je tri puta propala), odnosno ne žele se dovesti u situaciju u kojoj bi, pa makar i na trenutak, bili bez pravog prvaka, najnovije objašnjenje se pojavilo nakon gore spomenutog Tweeta. Naime, nakon Abdelazizovih riječi su počela nagađanja o tome da je UFC s oduzimanjem pojasa svojoj najvećoj zvijezdi odlučio pričekati sve dok mu ne osiguraju borbu za ovaj u kategoriji koja bi se smjestila između lake i veltera (npr. protiv Natea Diaza).

Zvuči suludo čak i za UFC, ali više nas ništa ne bi iznenadilo…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI