Max Holloway protiv Dustina Poriera za privremenu titulu lake kategorije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.02.2019 10:19h Autor:

Max Holloway i Dustin Poirier

Veliki preokret dogodio se po pitanju situacije u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Dogovorena je borba za privremenu titulu, no duel je onaj koji se nije spominjao niti u jednoj špekulaciji. Borbu će odraditi Max Holloway i Dustin Poirier te će to ujedno biti glavna borba UFC 236 priredbe.

Prva bitna vijest je ta kako je UFC napokon pronašao gdje će održati UFC 236. To je State Farm Arena u Atlanti, savezna država Georgia. Bilo je to krajnje vrijeme za ugovoriti mjesto radnje ove manifestacije koja će se održati 13. travnja. To je manifestacija koja će po mnogočemu biti povijesna, ali prije svega po jednom podatku. Na programu će se naći dvije borbe za privremenu UFC titulu.

Nakon što smo već ranije obavijestili o tome kako će se za privremenu titulu srednje kategorije boriti Israel Adesayna i Kelvin Gastelum, sad imamo i borbu za privremenu titulu lake kategorije. Proteklih dana prošlo se kroz mnoge špekulacije, no niti u jednoj nije bio uparen dvojac koji će se na kraju za nju boriti. To su Max Holloway i Dustin Poirier.

Hollowaya, inače prvaka perolake kategorije, spominjalo se kao najizgledniju opciju, no u borbi protiv Tonya Fergusona. Takvih napisi iz medija doveli su do toga da se Dustin Poirier razbjesnio te zatražio otpuštanje iz UFC-a. Nakon ovog velikog preokreta ipak je on taj koji će dobiti priliku osvojiti privremeni pojas, odnosno osigurati borbu protiv Khabiba Nurmagomedova, vjerojatno na jesen u Madison Square Gardenu.

Holloway (20-3, 16-3 UFC) je trenutno prvak perolake kategorije, a nalazi se u nevjerojatnom nizu od čak 13 pobjeda. Nakon posljednje borbe i obrane titule protiv Briana Ortege, počeo je glasno govoriti o odlasku u laku kategoriju i napadu na pojas prvaka. Jednom je to već pokušao, odnosno prošle je godine pokušao uskočiti kao kasna zamjena na UFC 223, ali nije uspio zadovoljiti težinu kategorije potrebnu za borbu protiv Khabiba Nurmagomedova. Ovim putem ne bi trebao imati takvih problema.

Što se tiče Poiriera (24-5, 16-4 UFC), on se preporodio po povratku u laku kategorije. U njoj je odradio deset borbi te ima osam pobjeda, jedan poraz i jednu poništenu borbu. Trenutni niz sadrži mu “skalpove” Jima Millera, Anthonya Pettisa, Justina Gaethjea i Eddiea Alvareza i svakako je relevantan kandidat za titulu.

Gdje je u ovoj priči nestao Tony Ferguson? Nadamo se kako ćemo uskoro saznati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI