Max Holloway protiv Anthonya Pettisa na UFC 206

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.10.2016 23:56h Autor:

Max Holloway/Instagram

Dok perolaka divizija UFC-a ima prvaka i privremenog prvaka, od kojih niti jedan ne brani svoj pojas, promocija je organizirala međusobnu borbu dva legitimno najozbiljnija potencijalna izazivača. Max Holloway i Anthony Pettis borit će se na UFC 206.

Holloway se trenutno nalazi unutar uistinu nevjerojatnog niza od devet pobjeda, a zadnji poraz dolazi još od prije tri godine, kad ga je savladao Conor McGregor. Među protivnicima koje je savladao se ističu imena Jeremya Stephensa, Cuba Swansona, Charlesa Oliveira, Ricarda Lamasa i Andre Filija te je Holloway s pravom mogao čekati borbu za titulu, no on je rekao da će se boriti protiv bilo koga jer želi zarađivati za svoju obitelj.

UFC mu je ispunio želju za borbom, ali su mu isto tako dali i izuzetno veliko ime za protivnika. Anthony Pettis je impresivno debitirao u perolakoj kategoriji protiv Charlesa Oliveire i činjenica je kako se bivši prvak lake kategorije lagano vraća na pobjednički put. 29-godišnji Pettis je još uvijek vrlo mlad i pokušati će pobjedom nad pet godina mlađim Hollowayem pronaći svoj put prema napadu na svoj drugi UFC pojas.

Ova borba je svakako vrlo intrigantna i zanimljiva fanovima, no postavlja se pitanje što ona zapravo znači za kategoriju do 66 kilograma. Conor McGregor pojas drži već gotovo godinu dana bez ikakve namjere da ga (ikad) brani. Jose Aldo je na UFC 200 u srpnju osvojio privremeni pojas, no niti njegov nastup ne vidimo u bližoj budućnosti. Kategorija je vrlo jaka, no isto tako su ponajbolji borbi već pobijedili gotovo sve ispod njih, a za mlade nade kao što su Yair Rodriguez i Doo Ho Choi je vjerojatno prerano za pokušaj skoka na sam vrh. Jednostavno ne vidimo razlog za organiziranje ove borbe.

UFC 206 održava se 3. prosinca u Torontu, a predvode ga Anthony Johnson i prvak poluteške kategorije Daniel Cormier.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI