Max Holloway i Ricardo Lamas potvrđeni za UFC 199

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.04.2016 18:31h Autor:

Max Holloway/Instagram

UFC 199 pojačan je još jednom borbom i to onom koja bi mogla jednog borca približiti napadu na titulu do 66 kilograma. Max Holloway imat će ispred sebe novi težak ispit, u liku Ricarda Lamasa.

Iako je već sada borac s najvećim nizom u povijesti UFC-a koji nije donio borbu za titulu, čini se kako će Max Holloway još malo morati pričekati svoju šansu za napad na pojas UFC-ove perolake kategorije. Jedan od najaktivnijih boraca promocije susresti će se na UFC 199 eventu s Ricardom Lamasom, u potrazi za svojim devetim trijumfom u nizu.

Holloway je svoj nizom od osam pobjeda ostvario od siječnja 2014. godine do prosinca 2015., a čak šest od tih trijumfa došlo je prekidom. Osim toga, jedini je član perolake divizije koji je protiv Conora McGregora dogurao do sudačke odluke. Nadao se borbi za pojas ili barem susretu protiv Frankiea Edgara ili Josea Alda, no UFC mu je ipak namijenio borbu s kojom može malo dobiti, a puno toga izgubiti.

Jer Ricardo Lamas je opasan borac, no porazom od Chada Mendesa u travnju prošle godine se malo udaljio od skorašnjeg novog napada na titulu prvaka. Nakon toga je došao do pobjede nad Diegom Sanchezom, no put prema vrhu mu sad više nije tako lagan, iako bi slučajnim trijumfom nad Hollowayem sigurno ostavio izuzetno jak utisak, prekinuvši takav impresivan niz.

Zanimljivo je kao Holloway niti u slučaju devete pobjede u nizu ne bi dobio priliku za titulu, ukoliko ne namjera uzeti dulju pauzu od uobičajene. Jer se borba Edgara i Alda održava mjesec dana nakon ove, a pobjednik nje bi se idući trebao boriti s Conorom McGregorom.

UFC 199 predvode Luke Rockhold i Chris Weidman, a održava se 4. lipnja u Kaliforniji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI