Matt Hughes: Umirovio sam se prerano, volio bih se vratiti

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.05.2017 21:43h Autor:

Matt Hughes

MMA legenda i bivši UFC prvak, Matt Hughes, kaže kako još uvijek nije prežalio odluku o umirovljenju te da bi se volio vratiti i odraditi još koju borbu.

43-godišnji Hughes se oprostio još 2011. godine, nakon borbe protiv Josha Koschecka. Bio mu je to 25. nastup u UFC-u, a u tom trenutku bio je borac s najviše nastupa u promociji. Nakon što je odlučio borbama reći zbogom, dobio je posao u UFC-u, no dolaskom novih vlasnika je otpušten sa svoje pozicije. Sada kaže kako smatra da se nije trebao umiroviti.

“Volio bih se vratiti, nisam se htio umiroviti onda kada sam to učinio. Dana je rekao kako bi to bila najbolja odluka za mene, a slično je rekla i moja supruga. Ona mi je rekla da joj više nije zabavno gledati kao u vrijeme kada sam čistio sve borbe pred sobom. Nije joj se sviđalo što se toliko brine, a sličnog razmišljanja je bio i Dana, pa sam ih poslušao”, prokomentirao je Hughes svoju odluku, koju je donio u trenutku kada je imao dva nokaut poraza u nizu.

Ukupno je kao UFC borac ostvario 18 pobjeda i sedam poraza, a naslov prvaka velter kategorije osvajao je dva puta te u zbroju ima ukupno sedam obrana titule. Detronirali su ga bili B.J. Penn i Georges St-Pierre, koji ga je ujedno spriječio u pokušaju da po treći put osvoji titulu. Izrazio je želju za povratkom, no svjestan je kako se ne može više upustiti u ratove protiv mlađih i spremniji boraca.

“Volio bih se boriti ponovno, jer sve o čemu razmišljam kada gledam na karijeru je to da sam ju završio s dva poraza u nizu. Ne mogu misliti o drugim stvarima osim toga. Volio bih se boriti u društvu mog prijatelja Chucka Liddella, ukoliko se odluči vratiti, bilo bi sjajno imati nas dvojicu na istom programu. Također, sigurno bih imao listu protiv koga se želim, a protiv koga se nikako ne želim boriti. Nisam ozbiljno trenirao godinama i sigurno nemam nikakvog interesa boriti se protiv tipova kao što su Woodley ili Masvidal. Savršen protivnik bi bio netko blizu mojih godina, slične brzine, okretnost i kondicije. Mislim kako još uvijek mogu biti dobar kondicijski i jednako se dobro oporavljati od napora. Ali, brzina i hitrost je nešto što više nikako ne bih mogao vratiti”, objasnio je kakva bi bila ideja oko njegovog povratka.

Oko Matta se već ranije spominjalo kako je u pregovorima s Bellatorom, no čini se da on nema nikakvog interesa nastupa igdje drugdje osim u UFC-u. Hughes je ukupno u svojoj vrlo uspješnoj karijeri ostvario 45 pobjeda i devet poraza, a ostao je upamćen kao jedan od omiljenih boraca MMA fanovima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI