Matt Hughes udijelio savjet B.J. Pennu: Bori se i dalje, ali pametnije biraj protivnike

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.06.2017 02:23h Autor:

B.J. Penn i Matt Hughes

Matt Hughes i B.J. Penn sklopili su vrlo snažnu prijateljsku vezu nakon druge od njihove tri borbe te se još uvijek redovno čuju. Hughes Penna često savjetuje po pitanju karijere, a sada je iznio kakve mu savjete daje po pitanju protivnika.

Penn svoju iduću borbu ima 25. lipnja u Oklahoma Cityu, kada će se sastati s Dennisom Siverom. Svakako je to lakša borba nego prethodne dvije Pennove, kada se suprotstavio Frankieu Edgaru i Yairu Rodriguezu, no Hughes vjeruje kako je mogao proći i bolje, s obzirom na svoje ime i sve što je dao UFC-u.

“Volio bih kada bi si pronašao pravog protivnika. Cijelo mu vrijeme govorim kako je fenomenalan na podu i da si treba pronaći nekog starijeg Brazilca, takvi većinom imaju problema s kondicijom. Neka si nađe nekog Brazilca koji nije u najboljoj spremi, nekog tko će htjeti odvesti borbu na pod. To mu je prilika da iz borbe izađe s podignutom rukom”, izjavio je Hughes po tom pitanju.

Za Sivera se može očekivati potpuno suprotno, odnosno da će njemački borac tražiti borbu na nogama. Pennu takav način nikada nije bilo problem prihvatiti i upravo je zbog toga postao miljenik fanova. Ipak, Hughes se nije u potpunosti složio s njim kada su pričali o toj borbi. Rekao je:

“No, B.J. je takav, uvijek je bio borac koji se želio boriti samo protiv najboljih, takav je otkako ga znam i ne može ga se lako promijeniti. Ja mu skidam kapu zbog takvog stava, no bio bih sretniji kada bi bio malo mudriji po pitanju odabira borbi. On nije više brzih ruku kao što je bio nekada. Prije je bio sposoban nevjerojatno kontrirati krošeom, no toga više nema. Tako da moram priznati da mi se baš ne sviđa ova borba. Ipak, stariji je protivnik su pitanju, pa moram priznati da je mogao i gore odabrati. Ipak, mogao je i bolje proći po pitanju protivnika.”

Svoju posljednju pobjedu Penn je ostvario upravo protiv Hughesa, kada ga je nokautirao u studenom 2010. godine, čime se završila njihova trilogija. Već tada su bili jako dobri prijatelji, no tu borbu su odlučili prihvatiti iz sportskih razloga. Od tada Penn nije uspijevao postići neki rezultat, no “The Prodigy” se ne predaje. A i mi moramo priznati kako ćemo sa zanimanjem popratiti njegovu borbu protiv Sivera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI