Matt Grice se sjajno oporavlja, ne isključuje povratak u UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2014 14:41h Autor:

Matt Grice i Dennis Bermudez

UFC-ov veteran Matt Grice uspješno se oporavlja nakon teške prometne nesreće koju je doživio u Rujnu prošle godine. Iako mu, zbog težine ozljeda, liječnici u početku nisu prognozorili velike šanse za preživljavanje, a nakon toga ni za potpuni oporavak, Grice je pokazao što znači imati srce borca i pobijedio u najvažnijoj borbi svog života.

Nakon što je na UFC 157 eventu, početkom prošle godine, protiv Dennisa Bermudeza odradio jednu od najboljih borbi 2013. godine, Matt Grice nije mogao biti ni svjestan da ga najteža borba u životu tek čeka. U vrijeme dok se pripremao za svoju iduću borbu, prije točno četiri mjeseca doživio je tešku prometnu nesreću kada se neoprezni vozač u punoj brzini zabio u zadnji dio njegovog terenca, a Grice je, s po život opasnim ozljedama mozga, primljen u bolnicu. Iako mu liječnici nisu dali velike šanse, Grice se nakon mjesec dana ipak probudio iz kome.

"Probudio sam se iz kome i nisam se ničega sjećao, niti svoje žene ni djece i neizmjerno sam plakao kada su mi pričali o nama. No, gledajući njihove slike pamćenje mi se polako počelo vraćati. Bio je to grozan osjećaj, kao da ti je netko silom izvukao sve uspomene iz glave. Proveo sam neko vrijeme u invalidskim kolicama, a i sposobnost govora mi je također bila oštećena", rekao je Grice novinarima.

Ovog pripadnika policije Oklahoma Citya sada nazivaju hodajućim čudom, jer se gotovo u potpunosti oporavio, a nada se da će se uskoro vratiti i na svoj posao, odnosno da će ponovno obuči policijsku odoru. O mogućem povratku borbama u UFC-u rekao je: "Ostavljam tu opciju otvorenu, no jedino u slučaju da budem imao potpunu liječničku podršku, odnosno da ne postoji ozbiljan rizik po moje zdravlje. Moja obitelj mi je na prvom mjestu i želim nadoknaditi svojim djevojčicama vrijeme s njima koje sam izgubio."

Još jedan dokaz koliko je Grice velika osoba je to što je, kada je bio priupitan u prometnoj nesreći i onome tko ju je izazvao rekao samo da mu je drago što u drugom automobilu nije bilo ozlijeđenih i da nikome ništa ne zamjera. A mi se nadamo da ćemo ovog velikog borca ponovno vidjeti u UFC-ovim rukavicama.

A, ukoliko se netko želi podjetiti kako je izgledala fantastična borba Grice i Bermudeza, cijelu borbu može pogledati OVDJE

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI