Marquardt sam otrkio misteriju: Pao sam zbog testosteronske terapije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.06.2011 07:02h Autor:

Nate Marquardt

Nate Marquardt se odlučio ispovijediti Arielu Helwaniju u emisiji MMAHour i otkriti koji je razlog zbog kojeg je ovaj potentni UFC-ov borac dobio otkaz uoči UFC on Versus 4 eventa.

Podsjećamo, Marquardt nije prošao liječnički pregled, a do danas nije bilo poznato koji je pravi razlog.

Sam borac je otkrio da se radilo o testosteronskoj terapiji za koju je dobio odobrenje liječnika, no koju nije odradio na vrijeme tako da su nivoi ovog hormona kod njega i dalje bili previsoki da bi prošao liječnički pregled.

Marquard je otkrio kako se koncem prošle godine osjećao bezvoljno i malaksalo, a kada je posjetio doktora, ovaj mu je sugerirao testosteronsku terapiju za dvoboj protiv Dana Millera na UFC-u 128. Atletska Komisija New Jerseyja je odobrila tretman, no sam testosteron koji je upotrebljavao, nije bio na popisu dozvoljenih. Nakon osam tjedana “liječenja”, borac je napravio pauzu od 10 tjedana, no i dalje se osjećao loše.

“Bilo je još gore nego prije. Tada mi je doktor preporučio još agresivniji tretman. Uzimao sam testosteron tri puta tjedno i to putem injekcija, a ne, kao do sada, oralno. Počeo sam se puno bolje osjećati i svi kažu da mi je to spasilo brak”, objašnjava Marquardt.

Unatoč tome što je s tretmanom stao na vrijeme (tako tvrdi) i što je jedan pregled pokazao da su nivoi testosterona unutar dozvoljene granice, testovi dan prije vaganja za dvoboj protiv Storyja su pokazali drugačije.

“Napravio sam grešku jer nisam zatražio testiranje dva tjedna ranije. Sada je sve u redu i vjerujem da ću dobiti dozvolu za natjecanje nakon sastanka s ljudima iz Atletske Komisije Pensilvanije koji je na rasporedu krajem tjedna”, zaključio je Marquardt.

Iako su mu, prema njegovim riječima, telefon zatrpale razne ponude drugih promocija, Nate se nada da bi se mogao vratiti u UFC.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI