Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Marquardt: Moj način treninga nije bio dobar za velter | Fight Site

Marquardt: Moj način treninga nije bio dobar za velter

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.06.2014 22:22h Autor:

Nate Marquardt

Umjesto o umirovljenom borcu, kao što su očekivali, svjetski mediji danas pišu o Nateu Marquardtu kao o borcu koji je ponovno postao UFC-ova zvijezda. Povratak u srednju kategoriju obilježio je velikom pobjedom, a nakon nje je izjavio kako u velteru ono ipak nije bio pravi on.

Iako je odlaskom u Strikeforce postao prvak te organizacije u velter kategoriji, Nate Marquardt (32-13-2, 11-6 u UFC-u) vjeruje kako ona ipak nije bila kategorija za njega, a povratak u kategoriju u kojoj se borio za prvaka te još dva puta gubio borbu za izazivača izgleda kao da mu je bila sjajna odluka.

"Imao sam dijetu zbog koje mi je patio trening, jednostavno nisam mogao trenirati kao inače i nisam bio u mogućnosti povratiti snagu između dva treninga. Isto tako, vjerujem kako mi je rezanje kilograma imalo velikog utjecaja na mene. Velter nije bio moja kategorija i to je bio loš potez", rekao je Marquardt, kojeg je veliki broj medija, prije ove borbe, već unaprijed umirovio. Umjesto toga, Marquardt je opet pod svjetlima reflektora.

Pobjeda nad Te Hunom je velika, posebno kad se u obzir uzme činjenica da je savladao favoriziranog borca i to pred njegovom publikom. Za tako nešto je potrebno nešto više od same kvalitete. "Mislim kako mi se samopouzdanje lagano vračalo kako se ova borba bližila. A to je bilo ono što mi je trebalo. Te Huna je od početka krenuo kao da je spreman na pravi rat, a to mi nije smetalo, bio sam spreman na to, želio sam to", objasnio je Nate.

Sretan zbog pobjede na kraju je dodao: "Ovo je sjajno. Ovo je sport u kojem emocije igraju veliku ulogu i potrebno ih je kontrolirati. Zato je velika stvar kada ostvariš pobjedu, jer cijelo vrijeme moraš kontrolirati svoje emocije, no nakon što ti sudac digne ruku, napokon ih možeš i pokazati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI