Marlon Moraes želi uskočiti umjesto Linekera, čeka se pristanak Rivere

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.12.2017 10:24h Autor:

Marlon Moraes

Nije bilo teško pretpostaviti tko će se odmah ponuditi kao zamjenu za Johna Linekera u borbi protiv Jimmie Rivere. To je Marlon Moraes koji je u posljednji mjesec i pol dana dva puta već ulazio u UFC kavez, ali je i već ranije tražio borbu protiv Rivere.

Moraes (21-5-1, 2-1 UFC) se 11. studenog borio protiv Johna Dodsona, a nakon pobjede u toj borbi je zatražio nastup 30. prosinca protiv Marlona Moraesa, budući da mu je Dominick Cruz otkazao samo dva dana ranije. Ipak, UFC matchmakeri su se odlučili za Johna Linekera, dok je Moraes dobio drugu borbu, također kao zamjena. Uskočio je 9. prosinca u borbu protiv Aljamaina Sterlinga, kojeg je savladao jednim od najbrutalnijih nokauta 2017. godine.

Nakon što je Lineker otkazao, ponovno se javio Moraes, koji je već ranije govorio kako ima neriješenih poslova s Riverom te kako silno želi odraditi tu borbu. Iako bi mu to bio treći UFC nastup u samo 50 dana, što bi mogao biti i svojevrsni rekord, UFC je prihvatio opciju uskakanja bivšeg WSOF prvaka te se sada čeka da svoje mišljenje iznese Rivera, odnosno da prihvati borbu, nakon čega bi trebali biti potpisani ugovori.

Ipak, tu ne možemo još ništa biti sigurni, budući da je Rivera već jednom ove godine odbio zamjenskog protivnika. On se na prvom ovogodišnjem eventu trebao boriti protiv Bryana Carawaya, no ovaj je otpao deset dana prije borbe, da bi UFC odmah borbu ponudio Marlonu Veri. “Chito” je to prihvatio, ali dobio je odbijenicu od Rivere, uz pomalo bizarno objašnjenje. Rivera je tada rekao kako ne želi zlostavljati momka bez priprema, koji je ionako klasu ispod njega kao borac. Ukoliko se ne želi boriti protiv Moraesa, koji je već u Las Vegasu kao dio tima Edsona Barboze, takva isprika mu neće imati funkciju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI