Marlon Moraes “uskočio” protiv Sterlinga za tri tjedna

UFC 18.11.2017 12:51h Autor:

Marlon Moraes vs. Aljamain Sterling

Iako je imao želju zamijeniti Dominicka Cruza i nastupiti protiv Jimmiea Rivera na UFC 219 eventu, 30. prosinca, UFC je imao druge planove za Marlona Moraesa. Ispunili su mu želju za još jednim nastupom do kraja godine, no on će se dogoditi 9. prosinca, kada ga na Fight Nightu u Fresnu očekuje sudar s Aljamainom Sterlingom.

Moraes je prethodnog vikenda došao do pobjede protiv Johna Dodsona u vrlo neizvjesnoj borbi. Sličnu takvu je izgubio u svom ovogodišnjem UFC debiju, kad je u lipnju bolji od njega bio Raphael Assuncao. Taj mu poraz nije najbolje “sjeo” te se želio što prije vratiti borbama, ali istu ambiciju ima i nakon ove prethodne. Odmah je u kavezu tražio Jimmiea Riveru 30. prosinca, no UFC je imao druge planove. Nije Dominick Cruz jedini bantamaš koji se ozlijedio, nego se to dogodilo i Raniju Yahyi, koji se na UFC Fight Nightu 123 trebao boriti protiv Aljamaina Sterlinga.

Tako je Moraes dobio ponudu za zamijeni Yahyu 9. prosinca u Fresnu, na što je on pristao te će se boriti protiv Sterlinga, borca s kojim ima nešto zajedničko. Naime, obojica su doživjela izuzetno guste poraza odlukama od Assuncaoa, a nalaze se jedan kraj drugog na službenoj ljestvici kategoriji. Moraes je na sedmom mjestu, a Sterling je mjesto ispod njega. Svakako je to zanimljiva borba te sjajna prilika za obojicu. Moraes je pristigao iz WSOF-a kao njihov dugogodišnji prvak te je odmah prezentirao ambiciju za vrh UFC-a. Sterling je bio jedan od najvećih talenata kategorije, ali dva poraza podijeljenim odlukama (Caraway i Assuncao) su malo usporili njegov napredak, no u srpnju je upisao fenomenalnu pobjedu nad bivšim prvakom, Renanom Baraom.

U pitanju je event iz Fight Night serije kojeg predvode Cub Swanson i Brian Ortega, a borba Moraesa i Sterlinga bi trebala biti dio glavnog programa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI