Marlon Moraes i još tri borca dobili upute atletske komisije za odlazak u višu kategoriju!

UFC 30.12.2017 13:40h Autor:

Marlon Moraes

Iako već više od pet godina, unutar kojih bez problema odradio 15 borbi, nastupa u bantam kategoriji, atletska komisija savezne države Kalifornije uputila je Marlona Moraesa na odlazak u višu kategoriju. Isto su napravili i s još trojicom boraca koji su nastupili na istom eventu, Fight Nightu u Fresnu.

Moraes se na istom tom borio protiv Aljamaina Sterlinga, uskočivši kao zamjenski borac te je slavio nokautom u prvoj rundi, čime je svoj UFC skor doveo na dvije pobjede i jedan poraz. Bila mu je to 15. borba u nizu u bantam kategoriji, od čega je deset bilo u WSOF-u, čiji je bio prvak te kategorije kroz cijelo postojanje promocije. No, unatoč tome što niti jednom nije pao vagu niti imao ikakvih problema, atletska komisija Kalifornije ga je označila kao prijestupnika koji bi trebao promijeniti kategoriju.

Naime, prema novih pravilima koje je ta komisija uvela, borci staju na testnu vagu na dan borbe te ne bi smjeli imati više od deset posto vraćene tjelesne mase. Moraes je na vaganju imao 61.4 kilogram, dok je na dan borbe došao na 70 kilograma, odnosno vratio je 14 posto svoje mase. Tako je od strane komisije označen kao borac kojem se preporuča odlazak u višu kategoriju te koji vjerojatno više nikada u Kaliforniji neće dobiti dozvolu za borbu u bantamu.

No, nije Moraes bio jedini s takvim prijestupom. Njega su napravila još dva bantamaša, koja su na eventu poražena. To su Luke Sanders i Iuri Alcantara, koji su također vratili 14 posto mase. Preostali borac je Davi Ramos, koji je odradio svoju prvu borbu u lakoj kategoriji, da bi odmah dobio preporuku za povratak u velter. On je uspješno izvagao 70.4 kilograma, da bi na dan borbe ovaj bivši ADCC svjetski prvak vratio na čak 81.2 kilograma.

Atletska komisija je već tijekom tjedna borbe napravila jednu promjenu.  Borba Alexa Pereza i Carlsa John de Tomasa trebala se održati u muha kategoriji, ali je prebačena u bantam, nakon što je de Tomasa u tjedan borbe ušao s više od deset posto prekomjerne težine za kategoriju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI