Mark Kerr iskreno i otvoreno progovorio o konzumiranju steroida i ostalih droga: Svaka ovisnost vodi u smrt (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.06.2015 21:42h Autor:

Mark Kerr u 90-ima

Mark Kerr je iskreno i otvoreno progovorio o korištenju steroida, kokaina i tableta protiv bolova. Kroz 16-minutni video je detaljno opisao što je i kad konzumirao i kako se danas osjeća zbog toga.

Kerr je bivši hrvač i MMA borac te dvostruki osvajač UFC-ovih turnira u 1997. U 90-ima se borio u UFC-u, a nakon toga u Pride FC-u. Na početku karijere je bio jedan od najboljih teškaša svijeta, ali je svoj score 11-0 prekinuo s poništenim mečom protiv Igora Vovchanchyna. Nakon toga je ubilježio 4 pobjede u idućih 16 borbi.

"Nisam takao niti jedan steroid do svoje 27. godine.", izjavio je "The Smashing Machine". "Nastupio sam na Olimpijskim igrama i NCAA-u bez korištenja bilo kakvih kemikalija. Mislim da sam u MMA-ju to počeo koristiti jer me bilo strah od nepoznatog. Probao sam anaboličke u androgenske steroide."

"Bio sam na maloj dozi steroida u svojoj prvoj borbi kad sam se borio u Brazilu. Prebacio sam u višu brzinu kad sam došao u UFC. Imao sam oko 125 kilograma i 5% tjelesne masnoće."

Mark se dotakao i čuvene japanske organizacije Pride, koja nije bila poznata po strogim pravilima o korištenju steroida.

"Mislim da su u Prideu samo htjeli gotov proizvod. Nikad nisu posebno brinuli kako je tko dospio tamo. Željeli su da izgledamo dobro i borimo se dobro, ali nisu brinuli jesmo li prije borbe uzeli X,Y ili Z. Nikad nisu pitali je li mi krvni tlak previsok, imam li preveliku ili premalu kilažu. Samo su htjeli gotov proizvod. To je to."

Mark je otvoreno priznao i korištenje kokaina i Vicodina tijekom kasnijeg stadija svoje karijere. Naveo je meč s Igorom Vovchanchynom kao početak teške ovisnosti o tabletama protiv bolova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI