Mark Hunt odbio borbu s JDS-om na UFC 206 priredbi

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.11.2016 16:54h Autor:

Mark Hunt (Instagram)

Mark Hunt je odbio borbu s Juniorom dos Santosom na UFC 206 priredbi, ali ne zato što je ozlijeđen, u strahu, ili nezadovoljan honorarom. Hunt je još uvijek u svađi s UFC-om i  traži rješenje u obliku posebnog ugovora.

“Super Samoan” je u srpnju na UFC 200 priredbi poražen od Brocka Lesnara da bi se nakon borbe ispostavilo kako je Lesnarov test na doping bio pozitivan.  Bio je to već njegov treći protivnik za kojeg se ispostavilo da krši antidopinške propise i Hunt je odlučio da je dosta. Od UFC-a je zatražio kompenzaciju u obliku pola Lesnarovog honorara od $2.5 milijuna uz što je ozbiljno razmatrao da tuži kompaniju.

No odvjetnica Christina Denning koju je angažirao da istaži cijelu situaciju tvrdi da se Hunt samo želi boriti u pravednim uvjetima. Budući da su mu već 42 godine tužba protiv UFC-a značila bi da se vjerojatno više neće vratiti u oktogon što mu nije u interesu. Umjesto toga Hunt ima drugačije rješenje…

“Hunt je sve stariji i dosta mu je borbi s nadopingiranim ljudima. Njegovom brendu ne pomaže ako pretrpi poraz od osobe za koju se ispostavi da je koristila doping. To ne pomaže njegovoj karijeri. Tako da u budućnosti želi da borci potpišu ugovor koji bi osigurao kompenzaciju nedopingiranim borcima u slučaju da se sazna kako je njihov protivnik koristio doping. On misli da bi se na taj način borce odvratilo od kršenja antidopinških propisa”, rekla je Denning za SiriusXM.

Iako je zasada odustao od tužbe s kompanijom još uvijek nije postigao nikakv dogovor. UFC je pokušao ublažiti situaciju oonudivši mu borbu s Juniorom dos Santosom na UFC 206 priredbi u Torontu 10. prosinca, no Hunt je ponudu odbio.

“Mark je odbio borbu protiv Juniora dos Santosa na nadolazećoj UFC 206 priredbi zato što UFC ne želi pristati na uvjete koje smo predložili. UFC nam nije zatvorio vrata i nisu rekli da nikada neće razgovarati s nama o takvim provizijama u ugovoru. Vrata su otovrena. Čekam da me nazovu iz UFC-a i ponude riješenje. Inače bih podnijela tužbu, ali pregovaramo zato što Hunt želi riješiti probleme i željan je boriti se. On samo želi poštenu borbu. To je i cilj UFC-ove antidopinške politike- da borci imaju jednake uvjete, ali nemaju.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI