Mark Hunt: Imao sam izbor prihvatiti borbu ili pustiti da mi obitelj gladuje

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.01.2017 11:47h Autor:

Mark Hunt

Iako je tvrdio da neće prihvatiti borbu protiv Alistaira Overeema ukoliko mu UFC ne ispuni njegove uvjete, Mark Hunt će se ipak boriti prema prvobitno ponuđenom. Kaže kako jednostavno nije imao izbora.

Mark se nije borio od UFC 200 eventa, kad je poražen od Brocka Lesnara, da bi na kraju ta borba bila poništena nakon Lesnarovog doping pada. Tada je krenula Huntova borba protiv vjetrenjača, koju je na kraju izgubio. Posljednji uvjet bilo je da mu pripadne cijeli honorar Alistaira Overeema, ukoliko on padne na doping testu, no UFC mu ni to nije htio osigurati.

“Gledajući s moje pozicije, nisam imao drugih opcija. Ne mogu raditi negdje drugdje pa sam mogao ili prihvatiti borbu ili dopustiti da mi obitelj gladuje.”

Još jednom se vratio na Lesnara, koji je napokon upoznao svoju kaznu. Kada se sve zbroji, ona je uistinu blaga i ispada da je sve odrađeno planski samo da bi se on mogao boriti te sebi i UFC-u osigurati velike prihode.

“Mislim kako kazna komisije Nevada nije dovoljno jaka. Dobio je 250.000 dolara kazne, a zaradio je dva milijuna. Da se mene pita, drogirani borci bi trebali biti obrisani iz svih rezultata i trebali bi im sve oduzeti, oni ne zaslužuju niti centa. Ovaj sport je već dovoljno sam po sebi težak i opasan, a kada se boriš protiv nekoga na steroidima postaje još gori.”

Neke ranije borbe ipak je odbio, pokušavajući naći pravne puteve kojima bi osigurao ono oko čega se pokušao boriti. Nažalost po njega, na kraju je ostao bez ikakvih opcija.

“Prošlo je šest mjeseci od borbe i već sam propustio priliku za par nastupa, mogao sam zaraditi par milijuna dolara, a nisam. Ja sam pod ugovor i ne mogu pobjeći od toga, moram odraditi ono što tamo piše. Sva vrata na koja sam kucao su zatvorena. Rado bih otišao boriti se negdje drugdje, no ne dozvoljavaju mi to, tako da nisam imao izbora.”

Sve u svemu, MMA fanovima je drago što će ponovno gledati Marka Hunta. Biti će to na UFC 204 eventu, 4. ožujka u Las Vegasu. Ipak, moramo priznati da bi nam bilo još draže da mu je promocija ispunila neke od uvjeta u njegovoj borbi protiv korisnika nedozvoljenih sredstava.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI