Marion Reneau ostala bez protivnice, odmah je uparili protiv bivše izazivačice

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.01.2018 11:05h Autor:

Marion Reneau

Marion Reneau trebala je svoj idući UFC nastup imati na UFC Fight Nightu 126, gdje bi se sastala s Tonyom Evinger. Ipak, nakon ozljede protivnice došlo je do promjena te je uparena protiv bivše izazivačice Sara McMann, i to na event tjedan dana kasnije

McMann je na tom eventu, UFC on FOX 28, već bila uparena s novopridošlom Invicta prvakinjom, Yanom Kunitskayom, no Ruskinja će sada dobiti novu protivnicu, dok je UFC odlučio upariti ove dvije iskusne dame još uvijek vrlo visokih ambicija.

40-godišnja Reneau i dalje vjeruje da može završiti na vrhu, a do sada je pokazala kako za to ima potrebne kvalitete. Njen uspon su malo usporile dvije teško razumljive sudačke odluke (poraz od Ashley Smith-Evans i neodlučena borba protiv Bethe Correia), no pobjedom u posljednjoj borbi, prekidom protiv Talite Bernardo, Reneau (8-3-1, 4-2-1 UFC) je potvrdila kako su ambicije još uvijek tu i da ih ima čime potkrijepiti.

Tri godine mlađa McMann, koja se već ranije borila za titulu protiv Ronde Rousey, bila je u sjajnoj seriji od tri pobjede sve do rujna prošle godine, kada je poražena od Ketlen Vieira te je i njen put prema još jednoj poziciji izazivačice zaustavljen ili barem usporen. Poraz je prisiljava na duži put, a on će biti Reneau, a ne Kunitskaya, kako je prvobitno bilo najavljeno i potpisano. Ovim ugovaranjem, budući da zajedno imaju 77 godina, ovo je uvjerljivo “najstarija” ženska borba u povijesti UFC-a. Naravno, njih dvije su i najstarije borkinje na cijelom UFC rosteru.

Borba će se naći na fenomenalnom eventu, kojeg u Orlandu predvode Ronaldo Souza i Derek Brunson. Održava se 24. veljače.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI