Marion Reneau: MMA sam počela trenirati s 32 godine, da sinu osiguram bolju budućnost

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.07.2015 19:11h Autor:

Marion Reneau

UFC borkinja Marion Reneau je ispričala kako je MMA počela trenirati tek s 32 godine. Danas, šest godina kasnije, ova nastavnica je vjerojatno dvije borbe udaljena od napada na UFC titulu.

Jedna od zanimljivijih borbi današnjeg Fight Nighta u San Diegu sigurno će biti ona u ženskoj bantam kategoriji, između Holly Holm i Marion Reneau. 38-godišnja Reneau upravo je jedna od zanimljivijih priča. U UFC je došla na mala vrata, no predstavila se impresivno.

Dva puta je bila autsajder i kao takva slavila je nad Alexis Dufresne i Jessicom Andrade. Ukoliko danas savlada Holly Holm, gotovo sigurno je na jednu borbu od napada na pojas. A prije šest godine stvari su izgledale potpuno drugačije.

"Živjela sam od mjeseca do mjeseca. Iako sam bila nastavnik, nije mi bio lak život. I nije lako kad jedva preživljavaš do kraja mjeseca, bez da imaš ikakvu sigurnost za budućnost. Mrzila sam to, mrzila sam takav način života i željela sam osigurati nešto bolje za mog sina", počela je pričati Marion.

Prva želja joj se zapravo javila 2008. godine, kad je gledala borbu Gine Carano. "Netko te cure plaća za ovo?", uzbuđeno je pitala svoju prijateljicu, koja je prisustvovala toj borbi zajedno s njom. "Bila sam jako uzbuđena, istog trenutka sam poželjela to raditi", rekla je.

Prvo je počela trenirati boks, onda se prebacila na BJJ te startala svoju karijeru skorom 2-1. Nakon toga se prijavila za 18. sezonu Ultimate Fightera, no zbog starosti (36 u tom trenutku) nisu je primili. Vijest, koju joj je donio Sean Shelby, ju je još dodatno motivirala. 

Nakon toga je ostvarila još dvijepobjede, igrom slučaja završila u UFC-u te ostvarila i tu dvije pobjede. Što je također bitno, Dana White joj se javno ispričao za izostavljanje iz Ultimate Fightera. Što bi tek bilo da se borilačkim sportovima počela baviti ranije.

"Stalno razmišljam o tome. Gledam djevojčice od sedam ili osam godina kako već treniraju i mislim si kakva bi tek zvijer bila da sam ranije krenula s ovim. No, onda opet pomislim kako sam krenula u pravo vrijeme. Pojavila sam se u vrijeme kad se sport najviše razvija i to mi je potpuno u redu", dodala je na kraju.

Borba Marion Reneau i Holly Holm nalazi se na glavnom programu današnjeg eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI