Marion Reneau još jednom dokazala kako je čudo od žene!

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.11.2016 20:11h Autor:

Marion Reneau

Najstarija borkinja na UFC-om rosteru odradila je prvu borbu nakon što je doživjela poraz u jednoj od najvećih sudačkih krađa koje smo vidjeli u oktogonu i ponovno potvrdila o koliko nevjerojatnoj ženi je riječ!

39-godišnjakinja rodom s Belizea danas je nastupila u Belfastu protiv Milane Dudieve iz Rusije te je svoju protivnicu jednostavno demolirala, da bi slavila tehničkim nokautom u trećoj rundi, čime je došla do profesionalnog skora 7-3. No, priča koja stoji iza ove žene je nevjerojatna i vrijedna divljena.

Ova samohrana majka 14-godišnjeg sina je prvi put rukavice navukla s 32 godine, vidjevši u tome priliku za dodatnu zaradu. Inače je sportašica cijeli život, a na koledžu je 1999. godine bila prvakinja divizije u sedmoboju i skoku u dalj. U to vrijeme je postala i kandidatkinja za predstavnicu na Olimpijskim Igrama, no nije uspjela izboriti reprezentaciju, da bi malo nakon toga zatrudnjela i na svijet donijela sina Xaviera. Tada je završila sportsku karijeru i zaposlila se u školi kao nastavnica.

No, htjela je više za svog sina, a ne samo zaradu od koje bi njih dvoje živjeli od početka do kraja mjeseca. Htjela je sinu osigurati novac za studij te bolji život. Budući da je cijelo djetinjstvo s ocem pratila boks, ostala joj je ljubav prema borilačkim sportovima i odlučila se okušati. Prvo je počela trenirati jiu-jitsu, a s 32 godine ušla je prvi puta u MMA dvoranu.

Vrlo brzo nakon toga je počela i nastupati, a nakon nekoliko impresivnih pobjeda odlučila se 2013. godine prijaviti na probu za 18. sezonu Ultimate Fightera. Tamo je oduševila svojim vještinama i fizičkom spremom, no Sean Shelby joj je rekao kako je neće uzeti u show budući da je previše stara. Tada je imala 36 godine. To ju je u trenutku slomilo, no odlučila je kako se neće predati te je motivaciju pronašla u tome da svima dokaže suprotno. Ostvarila je dvije pobjede i onda je poziv iz UFC-a ipak došao.

Debitirala je na prvom eventu prošle godine, ostvarivši pobjedu nad Alexis Dufresne, a onda je samo mjesec i pol dana kasnije odlučila kao zamjena prihvatiti borbu protiv Jessice Andrade. Manje od dvije minute trebalo joj je da upiše pobjedu gušenjem trokutom te usput zaradi i bonus. To ju je dovelo do borbe protiv Holly Holm. Kasnijoj prvakinji pružila je sjajan otpor, no na kraju su sudačke kartice ipak otišle u korist Holly, koja je otišla prema Rondi Rousey.

Marion je iduću borbu imala u veljači ove godine i to pamtimo kao jednu od većih sudačkih krađa, slobodno ju možemo tako nazvati. Protiv Ashley Evans-Smith je prvu rundu odradila korektno, da bi iduće dvije u potpunosti dominirala. No, onda se pojavila nevjerojatna sudačka odluka i poraz podijeljenom odlukom. Posebno je šokirala kartica jednog suca koji je sve tri runde dao Evans-Smith. Šokirani su bili i MMA portali, čiji su apsolutno svi analitičari jednoglasno pobjedu dali Reneau. UFC je čak napravio istraživanje da li su suci uopće znali koja se djevojka kako zove te da li su dobro ocijenili borbu.

Ipak, nije se predala, posvetila je kratko BJJu, došla do crnog pojasa te odmah osvojila jedan elitni BJJ turnir za vlasnice crnog pojasa. Tako je došla do današnje borbe protiv Milane Dudieva, koja je završila velikom pobjedom ove nevjerojatne žene, koja u 40. godini juriša ponovno na Top 10. Nakon borbe je prozvala Bethe Correia i to bi sigurno bila sjajna borba i nova prilika.

I da, za sina vjerojatno neće morati zarađivati da bi došao do koledža. 14-godišnji Xavier je naslijedio gene svoje majke te već u ovoj dobi na 100 metara trči ispod 11 sekundi. Tako da bi stipendija trebala biti osigurana, a majka neka samo ovako nastavi. Ovo je žena vrijedna divljenja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI