Marcin Held napustio UFC nakon samo četiri borbe i potpisao s čečenskom promocijom

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.03.2018 11:54h Autor:

Marcin Held

Bivši Bellatorov izazivač i jedan od najboljih poljskih boraca, Marcin Held, odlučio je napustiti UFC i potpisati ugovor s čečenskom ACB promocijom, za koju bi uskoro trebao debitirati.

26-godišnji Held (23-7, 1-3 UFC) došao je 2016. godine u UFC kao bivši Bellatorov izazivač i velika nada, ali ovim potezom se na kraju u promociji zadržao samo četiri borbe. UFC mu nije dao otkaz nakon tri startna poraza, uz izjavu kako vjeruju u njega, no na kraju je ispalo da on ne vjeruje kako je UFC promocija u kojoj će moći ispuniti svoje kratkoročne ciljeve. Nakon što je u listopadu savladao Nasrata Haqparasta, ostvarivši svoju prvu UFC pobjedu, Marcin ipak nije dočekao novi nastup.

Umjesto toga odlazi u Absolute Championship Berkut, promociju sa sjedištem u Čečeniji, koja se posljednjih godina nevjerojatnom brzinom širi na globalnoj razini te redovno potpisuju poznata imena, koja vrlo brzo nakon toga nastupaju na njihovim eventima. U slučaju Helda ne bi trebalo biti ništa drugačije, a on je putem Instagrama objasnio zašto je odlučio otići u ovu europsku promociju, umjesto da nastavi svoj UFC put.

“Čekao sam ponudu za borbu od UFC-a, no prošlo bi još određeno vrijeme prije nego bih ju dobio, tako da sam odlučio prijeći u najjaču moguću promociju na tržištu. Mnogi su me savjetovali da ne idem tamo, jer imaju veliki broj sjajnih boraca, no ja nikada nisam tražio lakši put. Da bih bio najbolji, moram se boriti protiv najboljih i vrijeme je da dokažem kako je u nekim mojim prošlim borbama samo nedostajalo sreće”, dio je onoga što je Held napiso na popularnoj društvenoj mreži.

Što se tiče ove izjave, možda je UFC trenutno imao problema pronaći mu protivnika, no do sada s time nije bilo problema. Zapravo je Held nastupio četiri puta u svojih prvih godinu dana kao UFC borac, što je aktivnost kakvu uistinu rijetko tko ima. No, u pitanju je borac koji je navikao često nastupati, tako da ne treba čuditi ukoliko je imao manjak strpljenja. Gledajući koliko je mlad, još uvijek je pred njim dovoljno vremena da se vrati u UFC i pokaže koliko zapravo vrijedi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI