Marcello: Iako smo prijatelji, Proctor i ja ćemo probati jedan drugom otkinuti glavu

UFC 13.02.2014 19:09h Autor:

Cristiano Marcello

Cristiano Marcello, jedan od najiskusnijih boraca UFC-ove lake kategorije i jedan od najboljih jiu jitsu boraca te divizije, u subotu će se boriti pred svojom publikom protiv svog prijatelja Joea Proctora. Tom prilikom dao je intervju novinarki Karyn Bryant.

Joe Proctor i Cristiano Marcello su jako dobri prijatelji. Bili su članovi iste ekipe u Ultimate Fighteru, živjeli su zajedno tri mjeseca, a nakon što je Marcello ispao iz natjecanja u jednoj od prvih borbi, na neki je način preuzeo ulogu dodatnog trenera u ekipi. "Proctor je moj prijatelj, kada je objavljen meč smo se čuli, porazgovarali i dogovorili se da nećemo kontaktirati sve do borbe. Iako je super lik i jako smo dobri, ne sumnjam da ćemo jedan drugom pokušati otkinuti glavu", rekao je Marcelo na pitanje kako je boriti se sa svojim prijateljem.

O taktici i načinu borbe rekao je: "On  zna kako se ja borim i ja znam kako se on bori. Morao sam nešto mijenjati i imam par novih trikova za ovu borbu". Budući da nije borac kojem je stand up drag način borbe, bio je priupitan i koliko je radio na tom načinu borbe: "Radio sam i na stand up borbi, iako sam Gracie škola i BJJ je moja ljubav i moj stil. Napredovao sam u tom smislu, i mogu se braniti na nogama, no naravno da je moj cilj odvesti borbu na tlo i završiti svog protivnika nekom polugom ili drugim prisiljavanjem na predaju."

Naravno, Marcellu bi dodatan vjetar u leđa trebalo biti to što se bori kod kuće, pred svojom publikom. "Sretan sam što se borim u Brazilu. Brazilska publika je luda i mislim da je to jedina publika koja na sav glas navija od prve uvodne borbe pa sve do zadnje. Biti će nevjerojatan osjećaj kada 13000 ljudi bude skandiralo moje ime i nadam se da će me to odvesti do pobjede.", dodao je ovaj 36-godišnjak, koji već naveliko razmišlja o trenerskoj karijeri nakon što mu završi ova borilačka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI