Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Marc Goddard objasnio zašto UFC suci rijetko kažnjavaju oduzimanjem boda | Fight Site

Marc Goddard objasnio zašto UFC suci rijetko kažnjavaju oduzimanjem boda

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.11.2017 22:10h Autor:

Marc Goddard

U MMA borbi postoji jako puno načina kršenja pravila, zbog kojih suci borcima mogu oduzeti bod u krajnjem bodovanju borbe. No, UFC suci to rijetko rade, a Marc Goddard je objasnio zašto je to tako.

Kada spominje faule u borbi, dva koja svakako prvi padaju na pamet su guranje prstiju u oči i hvatanje za ogradu. U pravilima se nalazi navod koji sucima daje pravo da borcu koji je to učinio oduzmu bod. Takve situacije se događaju, no niti prilično često koliko bi mogle i fanovi se pitaju zašto suci ne reagiraju. Marc Goddard je pokušao dati odgovor na to.

“Gledamo na to koliko svaki faul utječe na odvijanje borbe i pokušavamo minorizirati svoj utjecaj, jer već i ovako dobivamo previše prigovora zbog sudjelovanja u borbi. Da prekidamo borbu i kažnjavamo svako kršenje pravila koja se dogodi, jednostavno bi nam razapeli. Ljudi žele što manje gledati suce. Naš je posao pokušati održavati što prirodniji tijek borbe. Drugi posao je vidjeti kakav utjecaj na borbu pravi kršenje pravila koje borac učini. Ukoliko ozbiljno utječe, onda trebamo uskočiti i napraviti ono što je potrebno. Što se tiče oduzimanja boda, tu ovisi dosta faktora. Je li borac već bio upozoren, je li došlo do ozljede i je li bilo namjerno ili ne. Oduzimanje boda nije tako sitna stvar i moramo biti sigurno da je borac nešto napravio namjerno, da bi smo povukli taj potez”, rekao je britanski UFC sudac, svakako jedan od najboljih MMA sudaca na svijetu.

Jedna od ovogodišnjih borbi koje nam padaju na pamet je ona između Germaine de Randamie i Holly Holm, gdje je sudac par puta Nizozemki progledao kroz prste. To je na kraju dovelo do toga da je ona došla do pobjede podijeljenom odlukom i titule UFC prvakinje, što se ne bi dogodilo da joj je samo jednom pokazana kazna. Još jedan borac kojem greške i prljavi potezi nisu strani je Yoel Romero. No, unatoč tome, još nikad u UFC karijeri mu nije oduzet bod. To su samo neki od primjera, kojih svakako ima. No, ako ćemo gledati po tome što je rekao Goddard, čini se da tu neće doći do velike promjene.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI