Manuwa u elementu: Cormier je debeli hrvač, ne bi preživio dvije runde sa mnom, a Jonesa bi nokautirao

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.07.2017 12:05h Autor:

Jimi Manuwa

Jimi Manuwa je u srijedu gostovao u emisiji MMA-Panelen gdje je žestoko opleo po aktualnom prvaku Danielu Cormieru,  kojeg za nekoliko dana čeka dvoboj protiv Jona Jonesa na UFC-u 214. Razlog ovako teških riječi je navodno izjava Cormiera koju je dao prije nekoliko tjedana razgovarajući za “The MMA Hour”, a u kojoj je potvrdio da mu je UFC ponudio Manuwu, no da je on izričito htio Jona Jonesa jer je to dvoboj koji “mu je podigao motivaciju”, dok je Manuwa borac koji “nema nikakve šanse protiv njega”.

Ljuti i povrijeđeni Manuwa je odgovorio aktualnom prvaku.

“Jebeš Daniela Cormiera. On je jebeni debeli hrvač i kog zaista briga što taj lik govori. Svi kažu kako je on zapravo dobar momak, ali meni se ne sviđa. Meni se on čini kao nekakav nasilnik, a ja ne volim nasilnike. Kod njega je pojas, on je jako dobar borac i sve što ide s tim. Poštujem ga zbog toga, ali kao osobu ga ne volim. Ne volim način na koji se odnosi prema drugim borcima. Nekako ih gleda s visoka i slično. Tako da ga u biti ne poštujem i ne vjerujem da bi uspio preživjeti dvije runde sa mnom”, rekao je Manuwa i dodao:

“Smatram da je u posljednjem meču prošao lagano protiv Rumblea Johnsona, da mu je ovaj malo pustio. Ne vjerujem da bi Rumbe napravio takve greške u meču, a i on to sam zna. To jednostavno nije bio način da se boriš protiv hrvača kao što je Daniel Cormier. Ja neću raditi takve greške protiv njega, ako se budemo sreli. Tako da, tko jebe Daniela Cormiera, sada sam fokusiran na Volkana, a o toj drugoj prepreci ću razmišljati kada pobijedim Oezdemira.”

Manuwa je trenutačno trećeplasirani borac u poluteškoj kategoriji, a na UFC-u 214 se bori kao prvotni “backup” ukoliko bi Jon Jones zbog nekog razlog odustao od borbe protiv Cormiera. No, kako sada stvari stoje Jones i Cormier će ući u Octagon, baš kao i Manuwa i Oezdemir.

“Ne znam, ako Jones pobijedi, vjerujem da su on i Alex sjajna borba. No, u isto vrijeme, ja se nisam borio protiv Jonesa. Uvjeren sam da bi Jones doživio nokaut da uđe u borilište protiv mene. A vjerujem i da Cormier ne bi preživio drugu rundu u meču protiv mene. Alex se borio i protiv Jonesa i protiv Cormiera i oba meča su bila jako blizu. Tako da bi svaki od tih match upova bio iznimno zanimljiv za mene. Kada nokautiram Oezdemira, bit će to šok za čitavu diviziju i svi će znati da sam ja prava stvar”, zaključio je Englez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI