Manuwa trenira u Švedskoj s Gustafssonom

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2014 11:49h Autor:

Gustafsson i Manuwa

Jimi Manuwa se za svoj idući nastup, protiv Shoguna Rue u Brazilu, priprema u kampu kod borca koji mu je, u ožujku ove godine, nanio prvi poraz u karijeri. Trenira u Švedskoj s Alexanderom Gustafssonom.

Alexander Gustafsson je, čini se, borac koji često uspostavlja dobre odnose s borcima protiv kojih je odradio meč. Kad trenira u Americi, švedski borac trenira u Timu Alliance s Philom Davisom, s kojim se borio 2010. (i doživio jedan od dva poraza u karijeri), a sad se slična situacija događa u Švedskoj. Kod Gustafssona u dvorani trenira Jimi Manuwa, engleski borac kojeg je 'Mauler' u ožujku nokautirao i nanio mu prvi poraz u karijeri,

"Još i prije naše borbe smo imali planove da treniramo zajedno i pomognemo jedan drugome u karijeri. Borba je bila posao, odradili smo to i sad napokon treniramo i pripremamo se zajedno", rekao je Manuwa te dodao: "Učim jako puno novih stvari. Navikao sam trenirati s istim ljudima u istoj dvorani i ovo je jedan jako pozitivan pomak. Uvijek je dobro naučiti nove stvari, a toga ovdje imam stvarno neizmjerno puno. Osjećam da sam već bolji borac nego što sam bio."

Iako je odradio već četiri UFC borbe, Manuwa se još nikad nije borio van Engleske, tako da će mu put u Brazil na borbu, koja je na rasporedu 8. studenog biti novi korak u karijeri. No, već ima plan odraditi posljednji dio kampa u Brazilu, da bi se aklimatizirao, a ne brine ga neprijateljska atmosfera i hukanje iz publike:

"Ne razumijem portugalski, tako da mi to neće puno značiti. Ja ću u svojoj glavi vrtiti svoj film i biti u potpunosti koncentriran na ono što se događa u kavezu. U kavezu smo samo Shogun i ja i to je svijet u kojem ću ja biti u tom trenutku", dodao je.

Iako su mu 34 godine, Manuwa je još uvijek podosta zelen u ovom sportu, kojim se bavi tek šest godine, a posjednje dvije nastupa na najvišoj razini. O tome je rekao: "Ja još uvijek rastem u ovom sportu, a već sam pri vrhu i na službenoj ljestvici. Neka me se paze ostali borci, jer još ni približno nisam ispunio svoj potencijal."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI