Manuwa planira zaustaviti Rakića: “On se namjerava preko mene popeti na vrh”

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.05.2019 12:23h Autor:

Jimi Manuwa

S negativnim nizom od tri poraza iza sebe, Jimi Manuwa ulazi u subotnju borbu protiv Aleksandra Rakića. Prije nje je izjavio kako se ne boji novog poraza, ali je isto tako svjestan da je ovim putem on netko preko koga će mladi borac tražiti svoju priliku.

U razgovoru za ESPN, povodom subotnje borbe, Manuwa je prokomentirao svoju trenutnu situaciju. U posljednje tri borbe je poražen, što često završava napuštanjem promocije. On kaže kako smatra da to niti u jednom trenutku nije bila opcija.

“UFC inače daje otkaze nakon dva ili tri poraza, no moj način borbe govori za sebe. Oni znaju da ja i ako izgubim, iznijet će me na štitu”, rekao je 39-godišnji Englez, koji je prije tog niza bio samo jednu pobjedu udaljen od napada na titulu. Nažalost, u borbi koja ga je tamo mogla odvesti nokautiran je od strane Volkana Oezdemira, a onda je povezao i dva prošlogodišnja poraza.

Upitan je znači li negativan niz i promjenu u načinu borbe. Mnogi su borci, dolaskom u kasnije doba svojih karijera, promijenili stil na malo oprezniji i tako su ponovno ostvarili neke zapažene rezultate. Tu prije svega treba spomenuti Glovera Teixeiru. Ipak, Manuwa kaže da on nije takav. Nije da ne želi, nego u kavezu to jednostavno ne uspije napraviti.

“Ja sam borac koji ima urođen ubilački instinkt. Ako me udariš, ja ću tebe udariti još jače. Trebao bih se malo odmaknuti od takvog stila, no lakše je reći nego napraviti. Kad si unutra i tisuće ljudi te gleda, sve je drugačije. Želim pobijediti, no ja u karijeri nisam nastupio u dosadnoj borbi. Ne ulazim s ciljem da budem nokautiran. Ja se uđem potući jer to je način kako se borim”, najavio je kako i ovog puta neće biti promjene.

Taj način borbe mogao bi odgovarati Rakiću, koji je još uvijek neoštećen borac i njegovi pravi ispiti tek slijede. O njemu Manuwa ipak nije imao puno toga za reći, namjerava se koncentirati na sebe i svoju izvedbu.

“On je borac koji pokušava iskoristiti moje ime za promociju i dodatni uspon u karijeri”, kratko je samo prokomentirao Jimi svog subotnjeg protivnika.

U subotu će ovaj iskusni Englez upoznati vještine Aleksandra Rakića. Koliko god on bio velik ispit za srpsko-austrijskog borca i Rakić će biti njemu. Jimi više nije mlad i za njega ovo borba istine. Ukoliko ga eliminira mladi lav i zauzme njegovu poziciju, bit će pitanje ima li u ovoj džungli i dalje mjesta za njega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI