Mairbek Taisumov prihvatio USADA-inu suspenziju, pao na metabolite stanozolola

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.04.2019 09:27h Autor:

Mairbek Taisumov

Još jedan UFC borac je morao prihvatiti suspenziju radi pada na doping testu. Rus Mairbek Taisumov je prema objavi USADA-e od četvrtka, prihvatio 6 mjeseci suspenzije koja će se računati retroaktivno od 8. listopada 2018. godine.

Prema priopćenju USADA-e Taisumov je bio pozitivan na metabolite stanozolola (3′-hydroxystanozolol-O-glucuronide and 16β-hydroxystanozolol-O-glucuronide). Testiranje je bilo provedeno 15. rujna uoči priredbe u Moskvi gdje se Taisumovu sučelio s Desmondom Greenom i gdje je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Nije jasno hoće li ishod tog dvoboja biti preinačen u “No Contest”.

Taisumov je surađivao sa službenicima USADA-e, te im je dostavio prehrambene suplemente koje je koristio tijekom priprema za taj dvoboj. USADA je u suradnji s Ruskom anti-dopinškom agencijom ustvrdila da su suplementi zaista u sebi sadržavali zabranjeni stanozolol, a time su bili i kontaminirani.

Upravo zato je čečenskom borcu određena tek šestomjesečna kazna, dok bi u slučaju namjernog uzimanja dopinga ona bila puno veća.

“USADA je u obzir uzela sve okolnosti pozitivnog testa Taisumova i odredili smo da je šestomjesečna kazna prikladna u ovom slučaju”, stoji u priopćenju USADA-e.

30-godišnji Taisumov ima čak 6 pobjeda u nizu u elitnoj promoiciji, a ponovno bi se mogao boriti vrlo brzo s obzirom na retroaktivnu suspenziju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI