Mairbek Taisumov bori se na Fight Nightu u Moskvi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.07.2018 18:37h Autor:

Mairbek Taisumov

Novo uzbudljivo ime za UFC Fight Night 136, koji se 15. rujna održava u Moskvi, je Mairbek Taisumov, jedan od najvećih UFC potencijala ovog trenutka i jedan od boraca s najimpresivnijim nizom.

29-godišnji Taisumov (27-5, 6-1 UFC) trenutno je u nizu od pet pobjeda, a sve ih je ostvario nokautom, od toga tri puta u prvoj rundi. Takvu vrstu niza trenutno nema niti jedan UFC borac i pitanje je što bi bilo i koliko bi dodatno napredovao da nije imao problema s vizom, zbog kojih je ostao bez nekih već ugovorenih nastupa. Zbog toga je nastupio samo po jednom u 2016. i 2017. godini, dok ove godine tek čeka svoju prvu borbu. I ona bi trebala doći u Moskvi, gdje sigurno neće biti nikakvih pravnih problema.

Taisumov je na Instagramu otkrio kako bi ga na tom eventu trebao čekati okršaj protiv Desmonda Greena (21-7, 2-2 UFC). Pomalo je to čudan izbor protivnika, ako znamo koliko Taisumov uvjerljivo izgleda, budući da je Green svojom pobjedom u prošloj borbi prekinuo niz od dva poraza. Osim toga, nije niti približno uvjerljiv kao Taisumov, odnosno 15 od svojih 21 pobjedu ostvario je sudačkom odlukom. No, unatoč tome biti će dobar ispit za Mairbeka, jer se radi o borcu odlične hrvačke baze, kondicijski nevjerojatnom spremnom te vrlo brzom na nogama.

Taisumov se nekoliko puta našao unutar Top 15 poretka lake kategorije, gdje mu je svakako mjesto, ali neaktivnost ga je odvela izvan rang liste. Ukoliko protiv Greena nastavi kao što je to odradio u posljednjih pet borbi, tamo bi svakako morao naći mjesto, kao što bi svakako onda zaslužio i Top 10 protivnika. Sve bi bilo još bolje da riješi te probleme s vizom, no u to ne možemo biti sigurni. Pretpostavlja se kako mu velik problem stvara bliskost s čečenskim predsjednikom Razmanom Khadirovim, a postojale su i neke insinuacije po MMA forumima da je bio povezan i s paravojnim organizacijama. Ipak, tako što nije nigdje službeno dokazano.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI