Magomedsharipov napokon rangiran, hoće li ga protivnici nastaviti odbijati?

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.04.2018 18:39h Autor:

Zabit Magomedsharipov

Nove UFC-ove rang ljestvice donijele su neke zanimljivije promjene, od kojih svakako najviše pažnje vrijedi obratiti na one u perolakoj kategoriji. Tako je svoje mjesto u rankingu našao Zabit Magomedsharipov, što bi moglo pozitivno djelovati na budući izbor njegovih protivnika.

Zabit Magomedsharipov je pobjedom protiv Kylea Bochniaka osigurao plasman na službenu ljestvicu UFC-ove perolake kategorije. Ocjene MMA novinara smjestilu ga na 14. mjesto iste, što bi svakako trebala biti dobra vijest za njega. Naime, Bochniak je postao njegov UFC 223 protivnik tek nakon što je čak pet boraca odbilo boriti se protiv njega. Prije nego je protivnika napokon dobio, ovaj izuzetno atraktivni i ubojiti borac je otkrio tko ga je sve odbio. U pitanju su bili Yair Rodriguez, Andre Fili, Myles Jury, Arnold Allen i Artem Lobov. Od toga se na rankingu nalaze Rodriguez, koji je 11. borac kategorije te Jury, plasiran na 15. mjestu najboljih boraca do 66 kilograma.

Naravno, Magomedsharipov je taj svoj plasman potpuno zaslužio, no i dalje se postavlja pitanja kako će ići s ugovaranjem njegovih borbi. Mnogi su pretpostavljali kako su ga protivnici odbijali iz razloga što nije bio rangiran. To je naravno samo dio razloga, pravi razlog je taj da nije rankiran, a pored toga je izuzetno opasan. Nismo baš vidjeli previše slučajeva odbijanja protivnika van rankinga (posebno ako borac koji odbija također nije rangiran) u slučajevima gdje u pitanju nije opasno ime. A za Zabita se već nakon prve borbe vidjelo koliko je dobar. Tko zna, možda bi sada činjenica da je rangiran mogla nekoga okuražiti za prihvaćanje izazova borbe protiv njega. Ako bi to bio Yair Rodriguez, kojeg je on sam nakon borbe prozvao, a i mi smo ga naveli u našoj FS Matchmaker rubrici, to bi bilo i više nego sjajno.

Svakako vrijedi spomenuti kako je uspon unutar ove kategorije osigurao Renato Moicano, koji je sada deveti borac, a također je nastupio na UFC 223, gdje je odradio sjajnu borbu protiv Calvina Kattara. Dva mjesta gore, ni kriv ni dužan, otišao je Doo-Ho Choi. “Korean Superboy” je svakako također zanimljiv izbor protivnika za Zabita, iako mu to trenutno ne želimo, dok se nalazi unutar niza od dva poraza. No, ovo je situacija koja veseli i biti će zanimljivo pratiti događanja u ovoj sjajnoj diviziji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI