Magny savladao Gasteluma nakon sjajnih pet rundi, Lamas uvjerljiv protiv Sancheza

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.11.2015 11:02h Autor:

Neil Magny i Kelvin Gastelum

Neil Magny pobjednik je glavne borbe UFC eventa u Montereyu, nakon sjajnih 25 minuta u meču s Kelvinom Gastelumom. Ricardo Lamas je bio podosta uvjerljiv protiv Diega Sancheza, novu pobjedu ima Henry Cejudo, a dobili smo i pobjednike latinoameričkog Ultimate Fightera.

Borba Magnya i Gasteluma samo nas je još jednom uvjerila u činjenicu koliko je MMA lijep i zanimljiv sport, u kojem autsajderi mogu apsolutno sve iznenaditi. Neil Magny je prihvatio borbu protiv Kelvina Gasteluma, samo dva tjedna prije održavanja, a činjenica je kako bi Gastelum bio uvjerljiv favorit i u slučaju punih kampova. No, Magny je pokazao veliki srce i došao do pobjede, iako bi čak možda realniji bio neodlučen ishod.

Magny je sve iznenadio već u samom otvaranju borbe, kad je hrabro ušao i nije se bojao niti smanjenja distance. To se najbolje vidjelo kad je to iskoristio za rušenje te je do kraja runde sjajno radio na podu. Vidjeli smo i jako dobru tehniku od strane Gasteluma, ali prva runda je sigurno pripala najaktivnijem UFC-ovom borcu. Nešto slično dogodilo se i u drugoj, kad je Magny ponovno pokazao da je bolji u kličnu i hrvanju te je ponovno parter iskoristio u vlastitu dobit. Nešto što je rijetko tko očekivao.

Treća runda protekla je malo više na nogama, uz dva kratka rušenja od strane oba borca i to je vjerojatno runda koja je i presudila borbu, budući da je bila najneizvjesnija. Magny je napokon počeo kvalitetno koristiti svoju distancu te je na Gastelumove pokušaje napada odgovarao preciznim prednjim direktom, kojim je radio štetu i skupljao bodove. Gastelum je imao pritisak i prividnu kontrolu sredinu kaveze, no i ovdje je ostao dojam kako je ta runda trebala pripasti Magnyu.

Da je ovo bila borba na tri runde, čista pobjeda Magnya ne bi došla u pitanje, ali pošto je glavna na eventu, krenulo se u četvrtu rundu, a tu je eksplodirao Gastelum. Prvo je krošeom srušio Magnya i krenuo u ground n'pound, no ovaj se izvukao. Nakon ustajanja Magny nije pobjegao na distancu, nego je probao krenuti u izmjene, no to je rezultiralo još jednim "knockdownom" te dominacijom Gasteluma do kraja runde. Hrvačku dominaciju je pokazao i u petoj rundi, koja je sadržajem bila najslabija te se otišlo do sudačke odluke.

Na kraju su dva suca dala po tri runde Magnya, a jedan tri Gastelumu, koji je ostao vidno šokiran ovom odlukom, vjerojatno i zbog toga što su mu u kutu tvrdili kako je dobio treću rundu. Suci ipak nisu tako razmišljali. Ipak, ostaje dojam da će četvrta runda trebala Gastelumu otići skorom 10-8 te da bi možda najpoštenija bila odluka bez pobjednika.

U sunaslovnoj borbi je Ricardo Lamas pokazao kako je trenutno puno bolji borac od Diega Sancheza. Sanchez je još jednom potvrdio koliko je čvrst i koliko ga je gotovo nemoguće završiti, ali nažalost osim toga nije ponudio ništa više. Sve tri runde ponudile su podosta akcije i visokog tempa, ali uvjerljivo i neupitno su pripale Lamasu, koji je krenuo u novi napad na vrh perolake divizije.

Još jedna podijeljena odluka došla je u borbi muha kategorija, koja je trebala dati idućeg izazivača, a čini se kako će to biti Henry Cejudo. Borba protiv Jussiera Formige nije bila sadržajna, a dojam je da su borci izbjegavali parter, vjerojatno respektirajući hrvanje Cejuda i jiu-jitsu Formiga. Tako je stand up duel bez previše akcije pripao Cejudu, podijeljenom odlukom, ali to ne umanjuje dojam kako je borba bila slaba.

Pobjednici druge sezone latinoameričkog Ultimate Fightera su Peruanac Enrique Barzola i Meksikanac Eric Montano. Barzola je došao do najuvjerljivije pobjeda eventa, u potpunosti izdominiravši svog protivnika, dok je Montano imao puno teži posao. On je prvog Španjolca u UFC-u, Enrique Marina, savladao podijeljenom odlukom. Glavni program je još sadržao podosta kontroverznu pobjedu Leandra Silva nad Efrainom Escuderom.

S uvodnog programa vrijedi spomenuti Erika 'Goyita' Pereza, koji je došao do pobjede u svom rodnom gradu, no i sjajan nokaut Andrea Filia, koji je vrlo emotivno proslavio ovu pobjedu. U uvodu smo vidjeli i još jednu podijeljenu odluku, što je ovaj event odvelo čak na četiri takva slučaja. Dvorana u Monterreyu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

UFC Monterrey – Rezultati

Neil Magny def. Kelvin Gastelum – podijeljena sudačka odluka
Ricardo Lamas def. Diego Sanchez – jednoglasna sudačka odluka
Henry Cejudo def. Jussier Formiga – podijeljena sudačka odluka
Erick Montaño def. Enrique Marín – podijeljena sudačka odluka
Enrique Barzola def. Horacio Gutiérrez – jednoglasna sudačka odluka
Leandro Silva def. Efrain Escudero – jednoglasna sudačka odluka

Érik Pérez def. Taylor Lapilus – jednoglasna sudačka odluka
Bartosz Fabiński def. Héctor Urbina – jednoglasna sudačka odluka
Alejandro Pérez def. Scott Jorgensen – TKO (R2 4:26)
Andre Fili def. Gabriel Benítez – KO (R1 3:13)

lvaro Herrera def. Vernon Ramos – KO (R1 0:30)
Polo Reyes def. Cesar Arzamendia – KO (R1 3:42
Michel Prazeres def. Valmir Lázaro – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI