MacKenzie Dern: Spremna sam odmah se boriti u UFC-u (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.12.2017 19:48h Autor:

MacKenzie Dern

MacKenzie Dern se trenutno nalazi na odmoru u Brazilu, državi odakle su u Ameriku došli njeni roditelje te je tamo porazgovarala o svojoj posljednjoj borbi, ali i o budućnosti u MMA svijetu i tome kada misli da bi mogla postati UFC borkinja.

24-godišnja Dern svakako je borkinja o kojoj se najviše piše ako mislimo na one koje još uvijek nisu na UFC rosteru. Ova višestruka osvajačica svjetskih i drugih elitnih titula u grapplingu i BJJ-u, za sada je uspješno apsolvirala svih pet MMA borbi u kojima je nastupila. Posebno je bitna bila ona posljednja, njen debi u Invicta promociji uz prijenos na UFC Fight Pass servisu. U toj je borbi savladala bivšu izazivaču Kaline Medeiros, koja je ujedno bila i prva Brazilka protiv koje se borila u MMA borbi. MacKenzie je nešto rekla o toj borbi i onome što je u njoj prezentirala.

“Kaline je prva Brazilka protiv koje sam se borila i bilo je zanimljivo predstavljati Brazil i SAD, budući da sam se sve dosadašnje borbe osjećala kao da predstavljam Brazil. Bila sam jako sretna što sam mogla prezentirati svoj stand up te što sam na kraju slavila prisiljavanjem na predaju. Sretna sam svojim nastupom, ali znam da trebam još puno napredovati i jedna čekam da napredak prezentiram u svojim idućim borbama”, prokomentirala je borbu u kojoj je slavila prekidom 15 sekundi prije kraja treće runde.

Ipak, Dern je bila medijima i fanovima zanimljiva i prije borbe, zbog toga što je ponovno odlučila nastupati u slamka kategoriji, nakon što je borbu ranije odradila u kategoriji više, jer je dvije borbe prije toga došla preteška. Ipak, uspjela je bez problema skinuti na 52.5 kilograma i nastupiti u slamka kategoriji, koja bi joj prema visini i konstituciji zapravo trebala najviše i odgovarati.

“Ova borba je za mene bila vrlo bitna iz dva razloga. Osim toga što sam išla na veći nivo, ali i da dokažem koja je moja kategorija. Za slamku sam zadovoljila samo u mojoj prvoj borbi pa sam dva puta pala i jednom se borila u muhi, ali vjerovala sam da ja to mogu i kako je to moja kategorija. Najvažnije je bilo dokazati da to mogu. Uspjela sam u tome i osjećala sam se dobro, što mi je bilo najvažnije. Trebalo mi je vremena da se naviknem na ovakav način dijete i uspjela sam. Probudila sam se tog jutra s potrebnom kilažom, na vagu sam došla s osmjehom i dokazala sam svima pa tako i UFC-u, da ja to mogu. Ja još uvijek učim i za neke stvari mi treba vremena, nadam se da mi se to neće uzeti za zlo”, rekla je na tu temu.

Trenutno je na odmoru i odlučila se opustiti, a nakon toga bi trebale uslijediti pripreme za iduću borbu. Ona ne želi uzimati previše pauze, iako se i dalje ima plan boriti na nekim elitnim jiu-jitsu natjecanjima. Otprilike zna i kada bi mogla odraditi svoju šestu MMA borbu, vjerojatno i dalje pod Invicta promocijom.

“Želim se boriti što prije, ali nekako mi je cilj boriti se u ožujku. Biti ću u Brazilu do iza nove godine, a onda ćemo moj menadžer i ja nešto smisliti. Tako smo imali plan da se borim u prosincu pa da si mogu priuštiti ovaj odmor. Cijeli život sam u natjecanju pa mi treba malo ovakvih stvari, treba mi da se zaželim treninga i timskih kolega. Sada mislim samo o tome kako želim plesati i provoditi vrijeme na plaži, moram malo pobjeći od stresa. No, već sada sam uzbuđena oko povratka i vjerujem da ću se boriti već u ožujku.”

Ipak, glavno pitanje je kada bi ju mogli gledati u UFC-u. Iako joj još uvijek nedostaje dodatne kvalitete u nekim aspektima, dojam je kako može napredovati kroz UFC roster ukoliko ne bude previše požurivanja s najtežim borbama i preranim guranjem prema vrhu. Početkom 2017. je najavila kako se do kraja godine vidi u UFC-u, no to se na kraju ipak nije dogodilo. No, nije niti daleko, posebno ako znamo koliko je popularna među medijima i fanovima. Ona će sigurno postati UFC borkinja, a samo je pitanje vremena i nekih strateških odluka kada će se to dogoditi.

“Naravno da se želim boriti u UFC-u. Moja posljednja borba bila je prvi korak u dokazivanju kako to mogu, kako na natjecateljskoj, tako i na planu zadovoljavanja kilograma. Da sam do sada imala drugačiji put i da nisam imala operaciju koljena, možda bih već bila u UFC-u, ali stvari su se dogodile drugačije. To je moj cilj, a glavni je cilj biti UFC prvakinja. Nisam ostvarila cilj da do kraja ove godine budem u UFC-u, ali neke su stvari izvan moje kontrole. Možda će UFC uslijediti nakon moje iduće borbe, ali ja se već sada osjećam spremna boriti se protiv djevojaka s UFC rostera. Vjerujem u svoj parter, na kojem mogu savladati sve djevojke s rostera, ali znam da je realno i kako svaka od njih može savladati mene. Može jednim udarcem, a može se dogoditi i moj kiks u parteru pa da me tamo savladaju. No, imam dovoljno vjere u sebe da mogu tamo nastupati, imam srce za boriti se u UFC-u i vjerujem da imam dovoljno dobar stand up za izdržati napade i odvesti borbu u parter. No, znam da moram napredovati i da će trebati vremena da dođem do onog što je potrebno za ispuniti moj cilj. No, već sada se mogu boriti protiv velikog broja djevojaka u UFC-u i napredovati kroz promocije. Najvažnije je bilo dokazati kako mogu skinuti kilograme, a sada će dalje sve ići lakše.”

Mi se veselimo prvih UFC nastupima ove izuzetno simpatične i oku ugodne djevojke, kako izvan kaveza, tako i u njemu. U međuvremenu ćemo se svakako veseliti i njenim nastupima u Invicti.

Ukoliko vas zanima što je još rekla u ovom razgovoru u trajanju od preko 20 minuta, podijelili smo video ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI