MacKenzie Dern potpisala za UFC i odmah ugovorila prvu borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.01.2018 20:48h Autor:

MacKenzie Dern

Nije dugo vremena MacKenzie Dern provela u Invicta FC, najjačoj ženskoj MMA promociji i sestrinskoj promociji UFC-a. Najveća ženska MMA nada tamo je odradila samo jednu borbu, a već iduću će odraditi u UFC-u, za koji je danas službeno potpisala.

Dern je do sada odradila pet MMA borbi, od čega četiri u LFC, odnosno LFA promociji te jednu u Invicti. U svih pet je slavila, a svakom borbom primijetio se ogroman napredak, posebno na polju stand upa, koji joj je zapravo glavni nedostatak, odnosno najslabiji aspekt u slobodnoj borbi. Ipak, taj je napredak bio dovoljan da UFC odluči kako je već sada došlo vrijeme da ova 24-godišnjakinja odradi svoj debi u oktogonu.

On će se dogoditi u Las Vegasu, 3. ožujka na UFC 222 eventu. Odmah joj je određena i protivnica kojom je UFC potvrdio kako za Dern namjerava pažljivo graditi put u promociji, uz priliku da svakom borbom može napredovati. Tako su joj namijenili Ashley Yoder, borkinju skora 5-3, koja je to sada odradila dvije UFC borbe te je u obje poražena. Bolje od nje bile su Justine Kish i Angela Hill. Za ovu 30-godišnjakinju iz dvorane Dana Hendersona ovo bi trebala biti posljednja prilika za ostanak, no to neće biti lako. Yoder je također u prvom planu grapplerica, no niti blizu po kvaliteti MacKenzie Dern.

Dern tako odlazi na najvišu stepenicu MMA-a sa samo 24 godine, ali i s čak osam zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima u grapplingu i BJJ-u. Najavila je kako i dalje misli nastupati u grapplingu, posebno nakon razočarenja na posljednje ADCC svjetskom prvenstvu, gdje nije uspjela obraniti zlatnu medalju s prošlog prvenstva. Za očekivati je kako će UFC imati puno tolerancije prema svojoj vjerojatno budućoj velikoj zvijezdi, posebno ako uspije napredovati do nivoa kakav joj se prognozira.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI