MacKenzie Dern pala vagu za cijelu kategoriju (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.05.2018 14:56h Autor:

MacKenzie Dern

Šok na službenom vaganju za UFC 224 event! Jedna od najvećih zvijezda istog, MacKenzie Dern, premašila je vagu za gotovo cijelu kategoriju. Izvagala je 123 lbs (55.8 kg), što je gotovo na granici muha kategorije.

Naravno, to ne bi bilo problem da se borba između nje i Amande Cooper treba održati u toj kategoriji. Problem je što je njihova borba dogovorena za slamka kategoriju (52 kg) i ovo je postotkom jedan od najvećih padova vage u povijesti UFC-a. Ukratko, Dern je premašila vagu za čak 7% težine koju na vaganju treba imati.

Budući da se njena protivnica još uvijek nije izvagala, trenutno je upitno što će biti s ovom borbom, no teško da će Cooper pristati boriti se protiv toliko teže protivnice, posebno jer bi upravo snaga koju donosi višak kilograma mogla biti presudna u njihovoj borbi. MacKenzie ima još sat vremena da pokuša skinuti preostalo, no kada smo ju vidjeli kako izgleda, teško je pretpostaviti da može skinuti jedan kilogram, a kamoli gotovo četiri.

Za Dern to nije prvi slučaj pada na vagi. U LFA promociji je odradila tri borbe u slamka kategoriji, a vagu je prošla tek u prvoj od njih. Posljednju LFA borbu odradila je u muhi, no potpisom za Invictu se vraća u slamku, gdje bez problema prolazi vagu, dok je za istu kategoriju vagu prošla i u svom prvom UFC nastupu. Ipak, čini se da je ljubav prema toplom vremenu i uživanju na plaži ovog puta uzela maha pa je ova borkinja, kojoj se predviđa status superzvijezde, napravila veliku grešku, koja bi mogla rezultirati njenim slanjem u muha kategoriju već od iduće borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI