MacKenzie Dern ne prelazi u muha kategoriju, traži borbu na nekom od evenata u ožujku

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2019 12:49h Autor:

MacKenzie Dern

Iako se očekivalo da će je konstantni problemi s viškom kilograma natjerati na odlazak u muha kategoriju, MacKenzie Dern je uvjerena kako je svoje tijelo dovela u situaciju gdje će bez problema od sada nastupati u slamka kategoriji te je zatražila ugovaranje svoje prve borbe u 2019. godini.

Prva godina MacKenzie Dern u UFC-u ostavila je podijeljen osjećaj prema potencijalu i kvaliteti američko-brazilske borkinje, koja je u promociju pristigla kao “The Next Big Thing”. Dvije pobjede u dva nastupa svakako su potvrda potencijala, no činjenica da je za posljednju borbu uspjela pasti vagu za gotovo cijelu kategoriju je nešto što dovodi do zabrinutosti i pitanja koliko je ova trofejna grapplerica zapravo spremna ozbiljno pristupiti svemu što je potrebno za MMA uspjeh.

Nakon spomenutog pada na vaganju, koji se dogodio u svibnju te nakon kojeg je nastupila i nokautom savladala Amandu Cooper, UFC je Dern odveo u svoj Institut u Las Vegasu, gdje su si za cilj dali dovesti je u fizičko stanje te joj pripremiti način prehrane za uspješno nastupanje u slamka kategoriji. Osim toga, zabranili su joj česte posjete plaži, što je zapravo njen glavni porok, koji je doveo do nedovoljne posvećenosti profesionalizmu kakav je potreban za nastupati na najvišem nivou svjetskog MMA-a.

Dern je tamo provela neko vrijeme, a onda se vratila kući, gdje je nastavila raditi na sebi i onome što je potrebno za nastavak karijere. Sada je prošlo osam mjeseci od prošle borbe te je izjavila kako je uzela dovoljno vremena i spremna se vratiti. Zatražila je ugovaranje borbe na nekom od evenata u ožujku, a kao kategoriju u kojoj će nastupati je navela slamku. Hrabra je to odluka za borkinju koja je do sada šest puta nastupala u toj kategoriji, a čak tri puta je pala vagu. No, vjerujemo kako je vrijeme koje je uzela bilo dovoljno da se dovede u stanje iz kojeg više ne bi trebala imati takve probleme. Kao netko tko je do 23 godine života osvojio sve što se u grapplingu može osvojiti, Dern bi trebala ipak imati malo profesionalniji odnos prema sportu kojim se sada bavi i vjerujemo kako je to napokon ostvarila.

S druge strane, fotografije koje objavljuje na Instagramu i dalje su većinom s plaže ili iz trenutaka opuštanja…

View this post on Instagram

💜

A post shared by Mackenzie Dern🇺🇸🇧🇷 (@mackenziedern) on

View this post on Instagram

@wartribegear #nogi #semkimono

A post shared by Mackenzie Dern🇺🇸🇧🇷 (@mackenziedern) on

View this post on Instagram

🏖

A post shared by Mackenzie Dern🇺🇸🇧🇷 (@mackenziedern) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI