Machida uvjerljiv protiv Mousasija, Erick Silva ekspresno sredio Japanca!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.02.2014 09:46h Autor:

Machida VS Mousasi

UFC Fight Night 26 koji se održao u ranim jutarnjim satima ove nedjelje po našem vremenu nije možda donio u svim mečevima spektakl kakav su fanovi očekivali, ali one glavne borbe ipak nisu razočarale. Lyoto Machida bio je vrlo uvjerljiv protiv Gegarda Mousasija te je odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, a vrijedi spomenuti i vrlo brzu pobjedu Ericka Silve koji je slavio tehničkim nokautom već u prvoj minuti.

U posljednje vrijeme pomalo su se zaredali eventi koji oskudijevaju atraktivnim nokautima ili zahvatima, pa su u Brazilu svega dvije borbe završile prije vremena, dok su sve ostale otišle na preglasavanje kod sudaca.

No, kad je u pitanju glavni meč večeri, nije bilo teško procijeniti tko će slaviti i prije službene objave rezultata. Lyoto Machida bio je tijekom većeg dijela meča daleko uvjerljiviji od Gegarda Mousasija kojem je to bio prvi nastup u srednjoj kategoriji.

Lyoto je bio izuzetno dobro pripremljen, tijekom svih pet rundi je održavao vrlo visoku razinu, a nije izostalo ni odlično kretanje po oktogonu, a to je očito bilo nešto na što se Mousasi nije najbolje pripremio. Tek je u četvrtoj rundi Gegard radio kako treba, ali uz možda izuzetak druge runde gdje je borba bila relativno podjednaka, sve ostalo otišlo je na stranu Machide.

Jacare Souza također je odradio sve runde, mogao je u nekoliko navrata i slaviti prekidom, ali Francis Carmont pokazao se vrlo čvrstim borcem, koji ipak nije pronalazio rješenja za ništa što je radio Ronaldo. 

Erick Silva spada među miljenike UFC-a, čelnici organizacije nadaju se kako bi mogao postati jedna od njihovih novih brazilskih zvijezdi i ovom prilikom to je opravdanje opravdao. Autor je jedinog nokauta večeri nakon što je nakon samo 52 sekunde slavio protiv Japanca Takenorija Sata.

Jedini meč koji je još završio prekidom je okršaj između Oliveira i Oglea. Charles je slavio gušenjem sredinom posljednje runde.

UFC Fight Night 36:

Lyoto Machida def. Gegard Mousasi – jednoglasna sudačka odluka
Ronaldo “Jacare” Souza def. Francis Carmont – jednoglasna sudačka odluka
Erick Silva def. Takenori Sato – TKO (R1 0:52)
Nicholas Musoke def. Viscardi Andrade – jednoglasna sudačka odluka
Charles Oliveira def. Andy Ogle – Submission (Triangle Choke R3 2:40)

Joe Proctor def. Cristiano Marcello – jednoglasna sudačka odluka
Rodrigo Damm def. Ivan “Batman” Jorge – jednoglasna sudačka odluka
Francisco Trinaldo def. Jesse Ronson – podijeljena sudačka odluka
Iuri Alcantara def. Wilson Reis – jednoglasna sudačka odluka
Felipe Arantes def.  Maximo Blanco – jednoglasna sudačka odluka
Ildemar Alcantara def. Albert Tumenov – podijeljena sudačka odluka
Zubair Tukhugov def. Douglas Silva – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI