Machida sjajnim nokautom zaradio titulu izaziva?a, Shogun pobijedio Veru u spektaklu za pam?enje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.08.2012 09:30h Autor:

Lyoto Machida

 

Dana White održao je svoju riječ i odabrao je idućeg izazivača u poluteškoj kategoriji iz posljednja dva meča na noćašnjoj priredbi UFC on Fox 4. To će biti Lyoto Machida koji je nokautirao Ryana Badera u drugoj rundi. U glavnom meču večeri Mauricio Shogun Rua je nokautom u četvrtoj rundi svladao Brendona Veru.

UFC on Fox 4 donio nam je noćas nekoliko vrlo zanimljivih okršaja, a dodatni interes za priredbu stigao je u posljednjih tjedan-dva nakon što je Dana White najavio da će idući izazivač za titulu u poluteškoj kategoriji biti pobjednik iz okršaja Shoguna Rue i Brandona Vere. Kasnije se malo ispravio, pa je na prijedlog fanova u konkurenciju uvrstio i sunaslovnu borbu večeri između Lyota Machide i Ryana Badera.

Na jednoj do posljednjih UFC-ovih priredbi imalo smo rijedak slučaj da je većina mečeva otišlo na sudačku odluku, no to nije bio slučaj i noćas. U samo dvije od ukupno deset borbi pobjednik je određen sudačkom odlukom, dok su sve ostale borbe završile nokautom ili submissionom. Jedan meč, onaj između Davisa i Prada, je prekinut nakon liječničke intervencije.

Mauricio Rua uspio je doći do pobjede u glavnom meču večeri i to u posljednjoj minuti četvrte runde borbe. Slavio je tehničkim nokautom nakon sjajne ručne serije koja je krenula razornim lijevim krošeom. I u ostatku meča Brazilac je dominirao iako se Veri ne može zamjeriti nedostatak motiva i srčanosti. I bivši teškaš je imao svojih trenutaka, a oni su uglavnom bili posljedica slabije fizičke pripremljenosti njegovog protivnika. Shogun je, naime, doslovce bio na rubu snaga već nakon finiša druge runde. Ipak, meč prepun sjajnih poteza, udaraca, i kvalitetne borbe na parteru, ispunio je iščekivanja publike. No, nije Brazilcu donio toliko željenu izazivačku poziciju. Ona je otišla u ruke njegovog sunarodnjaka Lyota Machide.

Prva runda borbe između Lyota Machide i Ryana Badera nije nešto što će gledatelji previše pamtiti. Iznimno malo akcije obilježilo je prvih pet minuta borbe. Bader je bio nešto aktivniji, pokušao je uloviti Machidu koji ga je svojim kretanjem vjerojatno izludio, ali se zato njegova taktika pokazala uspješnom u drugoj rundi kad je dočekao Badera na jednu kontru i nokautirao ga desnom rukom.

Odmah nakon priredbe Dana White je rekao da je Lyoto svojim nastupom zaslužio titulu izazivača u poluteškoj kategoriji te da će on biti idući protivnik pobjedniku skorašnjeg meča između Jonesa i Hendersona.

Joe Lauzon i Jamie Varner pružili su sjajan meč publici koji je odlučen sredinom posljednje, treće runde kada je Lauzon u trokut uhvatio Varnera te ga ugušio. Sjajni Amerikanac time je i dalje svoj postotak pobjeda prekidom zadržao na 100 posto. Od 22 pobjede u karijeri njih 18 ostvario je submissionom, a četiri nokautom. Kao što smo već spomenuli, meč je bio iznimno atraktivan, sjajni potezi izmjenjivali su se na obje strane. Na kraju je Lauzon iskoristio trenutak Varnerova pažnje te ga ugušio.

Mike Quick Swick vratio se u UFC-ov kavez nakon dvije godine. Nije ga iznimno dugo bilo zbog zdravstvenih problema, a noćas je uspio realizirati svoju najavu o pobjedi nokautom. Nakon što je prilikom jednog pokušaja udarca uhvatio Johnosovu nogu, još tijekom padanja na pod uspio je jednom sjajno udariti protivnika u bradu te ga je tim udarcem i nokautirao.

Nam Phan i Cole Miller pružili su iznimno uzbudljiv meč, koji je uglavnom proveden na nogama, a na kraju je Phan slavio podijeljenom sudačkom odlukom.

U borbi prije njih u kavezu su se našli Phil Davis i Wagner Prado, a to je borba koja nije završena zbog liječnike intervencije. Davis je nenamjerno ubo Wagnera u oko, a liječnik je odlučio prekinuti taj meč.

UFC on Fox 4 rezultati:

Glavne borbe:

Mauricio “Shogun” Rua def. Brandon Vera – TKO (Udarci, R4, 4:09)

Lyoto Machida def. Ryan Bader – KO (Udarac, R2, 1:32)

Joe Lauzon def. Jamie Varner – Prisiljavanje na predaju (Trokut gušenje, R3, 2:44)

Mike Swick def. DaMarques Johnson – KO (Udarac, R1, 1:20)

Uvodne borbe:

Nam Phan def. Cole Miller – Podjeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)

Phil Davis VS Wagner Prado – No Contest

Rani Yahya def. Josh Grispi – Prisiljavanje na predaju (North-South gušenje, R1, 3:15)

Phil De Fries def. Oli Thompson – Prisiljavanje na predaju (Face Crank, R2, 4:16)

Manny Gamburyan def. Michihiro Omigawa – Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 30-27)

John Moraga def. Ulysses Gomez – KO (Udarac, R1, 3:46)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI