Machida priznao korištenje dopinga, otkazana borba protiv Hendersona

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.04.2016 23:51h Autor:

Lyoto Machida

MMA javnost šokirala je vijest kako je bivši prvak poluteške kategorije Lyoto Machida priznao korištenje nedozvoljenih sredstava te je otkazana njegova subotnja borba protiv Dana Hendersona.

Lyoto je inače pao na test koji je odradila USADA, no ovog puta je vijest stigla zajedno od strane borca i UFC-a. Službeno priopćenje UFC-a prenosimo u cijelosti:

“UFC je obaviješten od strane američke antidopinške agencije (USADA) da je Lyoto Machida koristio nedozvoljene supstance, što se dokazalo testom koji su odradili prošli tjedan. Machida je sve priznao i rekao kako nije bio upućen u situaciju tj. da nije znao da uzima supstancu koja je zabranjena i u periodu izvan natjecanja. USADA će odraditi do kraja rezultate te se pobrinuti za sve potrebne akcije oko toga.”

Machida je inače dugo vremena glasio kao primjer borca na kojeg su se mnogi ugledali i gotovo se nikada nije spominjao u nekim crnim glasinama. Prvi koji je tako nešto natuknuo je Gegard Mousasi, koji je ranije ove godine rekao da bih se volio ponovno boriti s Machidom, kad ovaj ne bude na steroidima i nauljen. MMA javnost nije izjave ovog borca uzela u obzir, no čini se kako je Gegard neke informacije ipak imao.

Borba Machide i Hendersona je otkazana, a iz UFC-a su rekli kako će Hendo biti prebačen s novim protivnikom na neki od nadolazećih evenata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI