Machida: Možda ću rušiti Jonesa!

UFC 06.12.2011 09:23h Autor:

UFC 140

Lyoto Machida najavljuje da će se možda odlučiti i na rušenje Jona Jonesa i borbu na parteru ukoliko procijeni da mu to bolje odgovara. Dvojac se sastaje ovog vikenda na UFC-u 140, a ulog je pojas prvaka u poluteškoj diviziji.

“Sve je moguće i teško je predvidjeti kako će se ova borba odvijati, no trenirao sam mnogo agresivno hrvanje i rušenja. Osim obrane od rušenja, trenirali smo i kontra napade u kojima ja rušim protivnika. Ako ga srušim, to za mene neće biti iznenađenje jer smo na tome mnogo radili. Naš osnovni cilj je pobijediti u ovoj borbi, a manje je bitno hoćemo li to postići u stojci, hrvanju ili na parteru. Želim imati prednost u svim poljima”, izjavio je bivši prvak i brazilski MMA majstor za Tatame.

Machida je otkrio s kim je sve trenirao za ovaj vrlo važan dvoboj.

“Osim Glovera Teixeire i King Moa, doveo sam i Andersona Bradocka. To je borac koji nastupa u K-1 i odličan je u stojci. Kod mene je proveo dva tjedna i pokušavali smo što više sparirati i simulirati situacije kakve bi se mogle dogoditi tijekom borbe. Radili smo na klinču, rušenjima… Znamo da je Glover jedan od najboljih boraca svijeta i da ovdje u Brazilu doslovce trga sve pred sobom. Siguran sam da je ispred njega sjana karijera, a Bradock mi je također mnogo pomogao. Za ovu borbu je najvažniji bio tehnički dio pripreme jer se borim protiv takvog protivnika. Jon Jones zna mnogo tehnika i raspolaže s mnogo oružja. Pokušavam napredovati u svim poljima, posebno u hrvanju”, objašnjava Machida.

Jedno vrijeme se govorilo da će Machidi pomoći i Anderson Silva. To se ipak nije dogodilo.

“Razgovarali smo tri ili četiri puta preko telefona. Poslao mi je video i rekao mi je neke savjete. Snimio je video u kojem mi sugerira na koje bi se segmente trebao fokusirati. Uvijek mi pomaže na najbolji mogući način. Znam da želi još jedan UFC naslov u Brazilu”, zaključuje Machida.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI