Machida ima jednu posebnu želju: Michael Bisping, hoćemo li?

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.02.2018 19:03h Autor:

Lyoto Machida

Velika je stvar ostvariti prvu pobjedu nakon tri godine, a posebno to vrijedi ako napraviš u svom rodnom gradu, kao što je ovog vikenda uspio Lyoto Machida. “Dragon” je odmah iznio i svoju želju za nastavak ove godine.

Pet rundi zanimljive taktičke bitke ponudili su Machida i Anders u Belemu, a na kraju je presudilo iskustvo odrađivanja ovakvih borbi. Lyoto je uspješno odradio prve dvije runde, nakon toga je shvatio kako je umoran te je planski iduće dvije odradio u nižoj brzini, da bi posljednju rundu opet podigao tempo te došao do zaslužene pobjede. Anders nije bio spreman za borbu na pet rundi te je vjerojatno imao i malo previše respekta prema bivšem prvaku.

“Ne mogu opisati kako izgleda sve ovo, vratio sam se pobjedom u svom gradu. Ovo jednostavno nema cijenu. Morao sam se puno kretati i udarati nogama, jer sam znao koliko je Eryk snažan i opasan borac. No, to je na kraju donijelo rezultat, ostvario sam pobjedu”, rekao je Lyoto, usput objasnivši nešto o tome kako se borio. Najavio je povratak svojim korijenima i to je upravo bilo to. Istina, nema tu više one brzine i eksplozivnosti pod kakvom su padali Rashad Evans, Shogun Rua, Ryan Bader i ostali, no bilo je dovoljno da savlada Andersa.

Iako je prije borbe spominjao kako mu je cilj ponovno se vratiti na vrh, kod pitanja koga vidi kao idućeg protivnika nije išao tako daleko. Zapravo, zatražio je ono što bi mu bilo i najpametnije, borbu veterana.

“Michael Bisping, tu sam za tebe! Čekam te!”, odgovorio je Dragon i time je iznio ideju o borbi koju bi vjerojatno većina nas voljela vidjeti. Savršena posljednja borba za Bispinga, susret s legendom i bivšim prvakom.

Lijepo je vidjeti Lyota ponovno s podignutom rukom. No, realna je situacija kako su borci poput Andersa vjerojatno maksimum onoga što on još uvijek može savladati. Upravo zbog bi borba protiv Bispinga bila odlična solucija, borba u kojoj bi obojica u startu imali podjednake šanse, unatoč činjenica da je Bisping još ne tako davno bio UFC prvak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI