Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Machida i dalje razmišlja o prelasku u srednju kategoriju | Fight Site

Machida i dalje razmišlja o prelasku u srednju kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.02.2013 10:04h Autor:

Lyoto Machida

Bivši UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji Lyoto Machida i dalje razmišlja o spuštanju u srednju kategoriju. Brazilac će lakoćom postići traženu kilažu za meč ovog vikenda s veteranom Danom Hendersonom i već duže vremena priča se o tome može li se spustiti na 84 kilograma?

"Ako mi se pruži prilika volio bih nastupati u kategoriji do 84 kilograma. Možda bih se mogao boriti u obje kategorije. Svi su vidjeli da pijem vodu prije nego sam stao na vagu prošli put. Pokazao sam da mogu izgubiti kilograme."

Naravno, postoji velika prepreka Machidinom prelasku u srednju kategoriju, a to je njegov prijatelj i kolega iz Black House tima, prvak Anderson Silva.

"Prvak je moj prijatelj. Nastavit će svoju karijeru ovdje i on je pound-for-pound najbolji borac svijeta."

Lyoto Machida je i dalje u kombinacijama za novi napad na naslov. Nakon što je odbio priliku poslije pobjede nad Ryanom Baderom, za sada nije u prvom planu, jer je Dana White obećao priliku Gustafssonu ako pobijedi Mousasija.

"Mislim da pobjednik, ja ili Dan Henderson, zaslužuje priliku" završio je Brazilac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI