Lyoto Machida: Vraćam se korijenima, Anders bi trebao pripaziti što želi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.01.2018 23:44h Autor:

Lyoto Machida

Vrijeme je za novi nastup Lyota Machide, kojeg u subotu čeka težak ispit protiv borca novog vala, Eryka Andersa. No, “The Dragon” vjeruje kako će doći do pobjede zahvaljujući povratku svojim borilačkim korijenima.

Machida je dakle najavio kako će protiv Andersa koristiti stil kojim je svojevremeno postao UFC prvak, a bazira se na brzini i pravovremenim udarcima iz kontre. Baza je naravno karate, na kojem su braća Machida doslovno odrasli, uz oca koji im je bio trener i mentor od malih nogu.

“Karate mi predstavlja sve. Odrastao sam trenirajući i ovu borbu se želim vratiti svojim korijenima. Najvažniji aspekt karatea je mentalni jer se moraš koncentrirati i držati fokus te kvalitetno iskoristiti svoju brzinu i snagu najbolje što možete. U borbi je jednako. Najvažnije je pratiti instinkt i odraditi svoj posao”, izjavio je Lyoto za UFC.

U Belemu ga čeka Eryk Anders, neporaženi borac novog kova, snažni udarač koji je prije MMA karijere bio profesionalni igrač američkog nogometa. On je nakon svoje posljednje pobjede zatražio upravo borbu protiv Machide i želja mu je ispunjena.

“Anders treba pripaziti što želi jer ja sam bivši UFC prvak. Kada se boriš protiv nekoga kao što sam ja, moraš biti spreman na sve moje trikove. Anders je jako agresivan borac, voli napadati, a to je stil koji odgovara mom stilu. Vjerujem u svoj sjajan nastup kojim ću svijetu dokazati da sam se vratio”, odgovorio je na to Lyoto.

Lyoto je najavio kako mu je cilj ponovno postati prvak, za što su šanse ipak minimalne pa čak i da uvjerljivo pobijedi u ovoj borbi. No, bez jakih ambicija nema niti uspjeha pa je to možda pravilno razmišljanje za dolazak do pobjede.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI