Lyoto Machida: USADA uništava UFC s užasno nepravednim kaznama

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.11.2016 11:38h Autor:

Lyoto Machida

Lyoto Machida se oglasio oko svoje suspenzije. Antidopinška agencija USADA suspendirala je Brazilca na čak 18 mjeseci zbog korištenja nedozvoljenog suplementa uoči borbe s Danom Hendersonom planirane za UFC on FOx 19 u travnju. “The Dragon” je gostujući na MMA Houru rekao da kaznu smatra “nepravednom” i smatra da ovakvo postupanje USADA-e borcima radi više štete nego dobra.

“Kao prvo, želi reći da sam jako razočaran USADA-om. Mislim da je sve ovo užasno nepravedno. Kriv sam za uzimanje 7-Keta. To nije bila zabranjena supstanca budući da sam je kupio u trgovini sa suplementima i na etiketi je pisalo da se radi o vegetarijanskim kapsulama. USADA nam nije dala dobre upute i mislim da nas nisu educirali o svemu. Da budem iskren, Listu zabranjenih supstanci su mi poslali tek dva dana nakon što sam suspendiran. Prije toga, kad su i trebali, nisu nbapravili ništa. Kad je UFC angažirao USADA-u mislio sam da tio rade kako bi uputili i educirali sve borce. Umjesto toga oni su nas došli pretjerano kazniti. Došli su do akademije i sve sam im objasnio tokom testiranja. Nisam znao da se radi o zabranjenoj supstanci. Nažalost nisu vidjeli moju iskrenost.”

Machida je bio pozitivan na 7-Kheto DHEA, supstancu koja se koristi pri skidanju kila. Bivši prvak poluteške kategorije tvrdi da je koristio suplement kako bi umanjio stres.

“S dva uzastopna poraza iza sebe bilo mi je teško trenirati i bio sam pod velikim stresom. Koristio sam tablete da ublažim stres. Imao sam dobru namjeru. Kako bih mogao uzeti suplement uoči borbe ako znam da je zabranjen? Kako? Uzeo sam suplement. Imam dva svjedoka koji su vidjeli da sam ga uzeo u sobi i znao sam da me mogu testirati u bilo kojem trenutku. Uzeo sam ih jer nisam znao. Tako da preuzimam krivnju, napravio sam pogrešku, uredu, shvaćam. Ali mislim da je kazna užasno nepravedna.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI