Lyoto Machida suspendiran na 18 mjeseci!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.11.2016 21:03h Autor:

Lyoto Machida

Napokon je poznata kazna Lyotu Machidu za korištenje nedozvoljenih sredstava. USADA je bivšeg prvaka UFC-ove poluteške kategorije suspendirala na čak 18 mjeseci.

Suspenzija kreće od travnja ove godine, kad je Machida komisiji priznao uzimanje 7-keto-dehydroepiandrosterona, anaboličkog steroida. Lyota je izjavio kako to tog trenutka nije znao da koristi nešto zabranjeno, no komisija mu to nije uzela kao olakotnu okolnost. No, kao olakotnu okolnost su mu uzeli spremnost na suradnju, pa je ipak dobio kraću suspenziju nego što bi trebala biti u takvim slučajevima, a to je dvije godine.

Suspstanca koju je Lyoto koristio prije svega pospješuje metabolizam, usporava efekte starenja i pomaže pri gubitku viška kilograma. U trenucima kad je priznao korištenje, Machida se pripremao za borbu protiv Dana Hendersona, koja je na kraju bila otkazana.

Ukoliko se 38-godišnji Lyoto odlučili i dalje boriti, to će biti moguće u listopadu idućeg godine. Inače, Machida je u svoje posljednje dvije borbe doživio poraze prekidom, a bolji od njega bili su Luke Rockhold i Yoel Romero.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI