Lyoto Machida objasnio svoje ponašanje nakon što je nokautirao Belforta

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.05.2018 10:41h Autor:

Lyoto Machida

Fantastičan udarac kojim je Lyoto Machida savladao Vitora Belforta i dalje je vruća tema MMA krugova, a sada je nešto o njemu rekao i sam Lyoto te je također objasnio svoje ponašanje nakon nokauta.

U ovoj borbi ponovila se 2011. godine. Machida je tada gotovo istim udarcem savladao Randya Couturea, dok je Belfort jednako tako izgubio od Andersona Silve. Dakle, niti jednom ovo nije prvo takvo iskustvo, ali Machida je priznao da udarac nije bio u nikakvim planovima prije borbe.

“To je nešto što jednostavno dođe u trenutku, nikakva taktika ili neki planovi. Kretao sam se, lažirao sam udarce, radio sam sve ono što inače radim i odjednom sam primijetio rupu. Bila je to prilika za pokušati takav udarac i napravio sam to. Na kraju sam ga pogodio”, rekao je Lyoto, koji je sada uspio spojiti dvije pobjede u nizu i gleda prema Top 10 borcima.

Ono što je mnoge impresioniralo više od samog nokauta bilo je ponašanje Machide nakon što je Belfort pao na zemlju. On je jednostavno stao, naklonio se publici nekoliko puta, nakon čega se spustio na koljena. U međuvremenu je došao do Belforta, koji se polako vraćao svijesti.

“U takvim trenucima uvijek razmišljam o tome da moram poštovati svoje protivnike, jer upravo to je učenje borilačkih sportova. Bilo da pobijediš ili izgubiš borbu, moraš iskazati respekt protivniku. Nakon što sam ga udario, stavio sam ruke kod struka i čekao sam na njegovu reakciju. Nakon što sam vidio da ne može ništa, spustio sam se na koljena, čime sam htio iskazati poštovanje prema svemu što je napravio za ovaj sport, kao profesionalac i kao čovjek”, rekao je ovaj sjajan čovjek i borac, još kratko objasnivši samo svoje stanje uma tijekom borbe:

“U borbi jednostavno blokiram sve emocije i utjecaje. No, i dalje moram imati situaciju pod kontrolom pa se mogu zaustaviti kada je potrebno. Trebam procijeniti stanje mog protivnika i zaključiti kada je gotovo.”

Belfort je ovom borbom završio karijeru, dok će Lyoto još jednom pokušati doći do vrha. Brzinu kakvu je imao više nema, no ovaj udarac je pokazao da još uvijek ima osjećaja te da ga tehnika nije niti malo napustila. A upravo tehnika je ono gdje mu većina boraca može zavidjeti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI