Luke Rockhold ozlijeđen, ali Gustafsson ostaje na UFC 227

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2018 14:03h Autor:

Alexander Gustafsson

Nova ozljeda Lukea Rockholda otkazati će njegov debi nastup u poluteškoj kategoriji, koji je trebao odraditi na UFC 227 eventu protiv Alexandera Gustafssona. Srećom po fanove “The Maulera”, Dana White je otkrio kako će Šveđanin svakako ostati na programu i da bi uskoro trebali imati njegovog protivnika.

Luke Rockhold ozlijedio je goljeničnu kost (cjevanicu), a to je ozljeda koja ga je prisilila na otkazivanje dogovorene borbe protiv Alexandera Gustafssona, ugovorene za UFC 227 event, koji se 4. kolovoza održava u Los Angelesu. Tako je Alexander Gustafsson ostao bez vrlo jake borbe, za koju je već krenulo nabrijavanje i međusobno prepucavanje. No, Dana White kaže kako to neće ugroziti njegov nastup na eventu.

“Gustafssonu moramo pronaći novog protivnika. Svakako ga imamo namjeru zadržati na tom programu i pronaći ćemo novog protivnika. Nažalost, Rockhold je ozlijedio cjevanicu i neće biti u stanju boriti se u Los Angalesu”, riječi su predsjednika UFC-a.

Gustafsson je svakako posljednjih godina među elitnim borcima koji najmanje nastupaju, odnosno i sam se borio s nekoliko ozljeda u nizu. Njegova borba koju najbolje pamtimo je ona koju je izgubio od Jona Jonesa u rujnu 2013. godine. Tada su zapravo i krenuli problemi te rijetki nastupi. 2014., 2016. i 2017. godine nastupio je samo po jednom, a 2015. godine dva puta, gdje je ujedno bila i njegova druga borba za titulu, kada je podijeljenom odlukom poražen od Daniela Cormiera. Nakon toga je ostvario niz od dvije pobjede.

Unatoč slaboj aktivnosti, Gustafsson se nalazi na prvom mjestu ljestvice izazivača poluteške kategorije i pobjedom u idućoj borbi bi mogao osigurati svoj treći napad na titulu prvaka. Prva dva puta bio je jako blizu, a mnogi smatraju kako je čak u te dvije borbe napravio dovoljno za detronizirati prvaka, no suci u većini nisu bili tog mišljenja, odnosno oba puta je to smatrao samo jedan od tri čovjeka zadužena za bodovanje borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI