Luke Rockhold o Andersonu Silvi: Varalica je varalica!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.04.2015 22:53h Autor:

Luke Rockhold

Luke Rockhold, jedan od najboljih boraca svijeta u srednjoj kategoriji, smatra kako Andersona Silvu ne treba gledati kao nešto posebno, već kao borca koji je varao upotreom steroida.

Silvin pad na doping testovima prije i nakon UFC-a 183 je potresao cijelu MMA javnost. Mnogima je bila čudna brzina kojom se bivši vladar UFC-ove srednje divizije vratio u oktogon nakon teškog loma noge. Jon Jones, Anthony Pettis te još neki borci su Andersonu pružili podršku, no Rockhold nije jedan od njih.

"Ne razumijem to.", rekao je Luke za FOX Sports. "Za mene varalica je varalica koji treba platiti za ono što je učinio i ne bi trebalo biti drukčije. Svi različito gledaju na to jer Anderson nije mišićav kao Vitor Belfort i ostali koji su varali. Mislim da ljudi to nisu htjeli sami sebi priznati jer su se ugledali na njega. Mi ne igramo košarku. Tu smo da bi se borili i ozljeđivali jedni druge. Te varalice ulaze u oktogon sa smrtonosnim oružjem. Varalica je varalica. Svi bi trebali biti jednako tretirani. Nije bitno da li je to Anderson Silva ili netko drugi."

Rockhold je pobornik drastičnih kazni za borce koji koriste doping.

"100% podupirem ideju da se takvi borci suspendiraju na 4 godine. Mnogi govore kako se uopće ne bi trebali vraćati. Ako u ovom sportu varaš, trebaš to i osjetiti. Treba im uzeti jebeno dug period njihove karijere jer je ovo borilački sport. Hoćeš li uzeti steroide ako znaš da je kazna za to 4 godine suspenzije? Mislim da ne. Mnogi borci će dobro promisliti prije uzimanja zabranjenih supstanci.", izjavio je Luke.

Portal Combate je nedavno objavio vijest da je opet odgođeno saslušanje Andersona Silve pred Atletskom Komisijom Nevade te će se održati u svibnju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI