Luke Rockhold napustio American Kickboxing Academy

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.08.2017 00:04h Autor:

Luke Rockhold

Veliku promjenu u karijeri odlučio je napraviti Luke Rockhold. Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije napustio je svoj dugogodišnji tim, American Kickboxing Academy te se preselio na Floridu, gdje će raditi s Henryem Hooftom.

Rockhold je godinama član AKA te je ujedno i rođen te cijeli život živi u Kaliforniji, pa ovime napušta svoj dom na više različitih načina. Kaže kako odluka nikako nije bila laka, no da je osjetio kako je vrijeme da nešto promijeni. Za borbu protiv Davida Brancha će se pripremati na Floridi.

American Kickboxing Acamedy je svakako jedan od najboljih svjetskih MMA timova, koji je u posljednjih nekoliko godina dao tri UFC prvaka, Rockholda, Velasqueza i Cormiera, a tu je u sjajni Khabib Nurmagomedov, kao i još nekoliko sjajnih boraca. No, osim po uspjesima, ovaj tim je poznat i po (pre)čestim ozljedama svojih boraca, a s više strana su dolazile informacije kako je riječ o timu gdje sparinzi vrlo često odlazi na razinu gotovo identičnu pravoj borbi. “Između redaka”, Rockhold je priznao kako su upravo te ozljede jedan od razloga napuštanja tima.

“American Kickboying Academy će uvijek biti moj dom. No, zbog ozljeda i neaktivnosti ključnih boraca, moj tim i ja smo odlučili kako ćemo se za ovu borbu pripremati na Floridi. U mom kutu će biti svi stalni članovi, uz dodatak Henrya Hoofta. Želio bih zahvaliti Henryu, Kamiu Barziniu, Gregu Jonesu i svim mojim timskim kolega na Floridi što mi pomažu u pripremama. 16. rujna ćemo zajahati”, napisao je Rockhold u objavi gdje je obznanio kako više nije timski kolega Cormiera i Velasqueza.

Rockholdu će spomenuta borba protiv Brancha biti prva nakon što je u lipnju prošle godine izgubio pojas prvaka. Nada se da će vrlo brzo doći do prilike ponovno se boriti za njega, možda već nakon borbe protiv Brancha, ukoliko ju odradi onako kako on smatra da će uspjeti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI