Luke Rockhold napokon dobio protivnika za debi u poluteškoj

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.03.2019 22:27h Autor:

Luke Rockhold i Kamaru Usman

Luke Rockhold službeno prelazi u polutešku kategoriju i napokon je ugovorio prvu borbu u novoj težinskoj skupini. Nastupit će na UFC 239 eventu u srpnju, gdje ga čeka borba protiv Jana Blachowicza.

Rockhold je prelazak u polutešku kategoriju najavio još sredinom prošle godine, kad se pričalo o ugovaranju borbe protiv Alexandera Gustafssona. Na kraju se bivši prvak srednje kategorije ozlijedio i od te borbe nije bilo ništa, a oporavak mu je trajao sve do sada. Ipak, već neko vrijeme trenira, a sad je saznao i kad će se boriti. Ipak, to neće biti tako brzo, iako je borba službena.

Čeka ga borba na UFC 239, koji se održava 6. srpnja, a tamo ga čeka Jan Blachowicz. Poljak je prošlog mjeseca bio na korak do napada na titulu, no izgubio je borbu od Thiaga Santosa, tako da je prilika za izazvati Jona Jonesa pripala Brazilcu. Blachowicz će morati tražiti novu šansu za povratak na put koji ga tamo može odvesti. Prije borbe protiv Santosa bio je u nizu od četiri vrijedne pobjede. Nedavno je otkrio kako mu je bila ponuđena borbu u Švedskoj, 1. lipnja, no procijenio je kako se neće stići oporaviti za sučeliti se s Alexanderom Gustafssonom. Umjesto toga odlazi na potencijalni event godine.

Što se tiče Rockholda, on se posljednji put borio u veljači prošle godine, kad je u borbi za privremenog prvaka srednje kategorije doživio poraz od Yoela Romera. 2016., 2017. i 2018. godine nastupio je samo po jednom, a i 2019. će proći više od pola prije nego dogura do svog prvog ovogodišnjeg nastupa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI