Luke Rockhold: Bispingu je trebalo oduzeti titulu prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.08.2017 09:49h Autor:

Luke Rockhold

Luke Rockhold smatra kako je Michael Bisping trebao ostati bez titule prvaka te je kao razlog za to naveo situaciju s Germaine de Randamie.

Kao razlog takvog razmišljanja navodi činjenicu da je Bisping, otkad je njemu preoteo titulu, odradio samo jednu obranu i to protiv Dana Hendersona, a iduću borbu će odraditi protiv Georgesa St-Pierra. Povukao je paralelu sa situacijom u kojoj je titula oduzeta prvakinji perolake kategorije.

“Bisping se u posljednjih godinu dana nije borio protiv nikoga iz Top 10, niti će to napraviti. I gdje nas to sve vodi? Mislim da bi takvim borcima trebalo oduzimati titulu. Oduzeli su je Germaine de Randamie jer se nije htjela boriti protiv prve izazivačice, kako je ovo ikako drugačije?”

Drugačije je po tome što je ovo put koji Bisping kreira sam UFC, dok je u slučaju GDR njoj bila uvjetovana borba protiv Cyborg. Čini se kako UFC ima neke čudne interese u srednjoj kategoriji ili im jednostavno odgovara da njihov dugogodišnji “company man” bude prvak. Uostalom, Bispingova karijera neće trajati još dugo, možda čak i završi nakon što on ostane bez pojasa.

Što se tiče Rockholda, on 16. rujna ima borbu protiv Davida Brancha, nakon čega će biti spreman uskočiti u Madison Square Garden, ukoliko Bisping ostane bez protivnika. Uostalom, na taj način je Bisping uskočio u borbu protiv njega, nakon ozljede Chrisa Weidmana.

“Ne znamo hoće li se Georges uopće pojaviti u borbi. Toliko dugo je izvan svega da nitko ne zna gdje mu je glava i u kakvom mu je tijelo stanju. Nitko ne zna hoće li biti spreman tog datuma. Ja ću odraditi svoj posao i biti ću spreman za dalje.”

UFC 217, u Madison Square Gardenu, održati će se 4. studenog. To je dovoljno vremena da se Luke, ukoliko savlada Davida Brancha i ostane bez ozljeda, može regenerirati i biti spreman za idući nastup.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI