Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Luke Barnatt želi postati "lice" europskog MMA-a, a za idućeg protivnika želi Carmonta | Fight Site

Luke Barnatt želi postati "lice" europskog MMA-a, a za idućeg protivnika želi Carmonta

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.03.2014 20:51h Autor:

Luke Barnatt

Britanski borac Luke Barnatt sve više gradi svoj status zvijezde. U Britaniji je vrlo brzo postao prepoznatljiv među tamošnjim borcima, a atraktivne pobjede kakve ostvaruje ga sve više približavaju i vrhu UFC-a. Barnatt ima veliku želju da postane pravi zaštitni znak europskog MMA-a.

Luke Barnatt (8-0, 3-0 u UFC-u) nije uspio doći do finala 17. sezone Ultimate Fightera, no dobio je svoju priliku u UFC-u, a za sada ju jako dobro iskorištava. Pobjeda u Londonu protiv Matsa Nillsona podigla da je još jednu stepenicu više. Osim želje za idućim protivnikom, Barnatt ima dvije želje i za budućnost svoje karijere.

"U Londonu je bilo sjajno, nikad se nisam borio bliže kući i sretan sam zbog pobjede, posebno zbog toga što je bila nokautom- I atmosfera je bila sjajna, a dvorana je nevjerojatna.", rekao je ovaj neporaženi Englez.

Nakon borbe protiv Andrewa Craig, u kojoj je slavio gušenjem, a koja je odnijela i nagradu za najbolju borbu UFC-ovog eventa u Manchesteru, Barnatt je rekao da za protivnika želi Francisa Carmonta. Nakon posljednje borbe, nije ponovio tu želju, no ona je ipak još uvijek tu, a to je potvrdio i sam borac: "Da, još uvijek se želim boriti protiv njega, on je taj kojeg želim."

"On je visok momak kao i ja, no ne bori se kao ja, vidjeli ste kako ja izlazim, ofenzivno i agresivno. On je velik i snažan momak, no stilski se razlikujemo. On ne ide na završetak borbe, a ja cijelo vrijeme mislim samo na to kako uništiti protivnika, i mislim da bih ga mogao pobijediti. Drugi razlog zašto se želim boriti protiv njega je taj što je on Top 10 borac i pobjedom protiv njega bih se približio vrhu", rekao je.

Osim želje za borbom protiv Carmonta, Barnatt ima još dvije želje za budućnost. "Volio bih postati lice europskog MMA-a, njegov zaštitni znak, želim da me ljudi prepoznaju. Toliko je talenta u Europi, a netko treba to pogurati, a ja želim biti taj. Želim pomoći da se u Europi poveća baza fanova, da bude više sponzora i novaca, da se europski borci mogu boriti u Europi i zarađivati, da ne moraju čekati priliku na nekom UFC-ovom PPV cardu u Las Vegasu."

Barnatt ima i plan kako bi to mogao postati, a vezan je uz to što je on u UFC-u dobio priliku preko The Ultimate Fightera. "To je bilo jedno nevjerojatno iskustvo, taj način treninga, suživot s drugim borcima koji imaju ambicije kao ti. Mi smo svi ostali prijatelji, još uvijek se čujemo, nekoliko nas je ovdje u istom hotelu, ručao sam s Clintom Hesterom upravo danas. I mislim da mogu biti trener u Ultimate Fighteru i to želim, želim biti trener britanske verzije Ultimate Fightera. Mislim da mogu biti dobar kao Chael Sonnen i da imam što prenijeti borcima, a nakon toga iste te borce uspjeti plasirati na veliku scenu. Europa je puna talenta, samo im nema tko dati priliku, a ja želim biti taj."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI