Ludnica u Japanu: Wand nokautirao Stanna, Hunt uništio Struvea!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.03.2013 08:49h Autor:

Wanderlei Silva

U Japanu je bilo izuzetno zanimljivo i neizvjesno na UFC-ovom eventu. Veliki broj mečeva završio je podijeljenom sudačkom odlukom što samo po sebi dovoljno govori koliko je bilo uzbudljivo. U glavne dvije borbe bilo je još zanimljivije. Wanderlei Silva uspio je nokautirati Briana Stanna, a iznenadio je i Mark Hunt Stefana Struvea!

UFC je tijekom ranih jutarnjih sati po našem vremenu pružio mnogo više uzbuđenja nego što se itko tome nadao, a to pogotovo vrijedi za posljednje dvije borbe u kojima su slavili Wanderlei Silva i Mark Hunt.

Već je u prvoj borbi krenulo prilično zanimljivo kada je Hyun Gyu Lim koljenom uspio nokautirati svog protivnika, a nakon toga je uslijedio veliki broj mečeva koji su svi redom odlazili do kraja na sudačku odluku. Imali su suci zaista mnogo posla i nije im bilo lako donositi odluku u pobjedniku, što i dokazuje veliki broj mečeva koji su završili proglašenjem pobjednika podijeljenom sudačkom odlukom.

Među veća iznenađenja večeri spada i poraz Hectora Lombarda koji je izgubio podijeljenom odlukom nakon što je odradio 15 minuta borbe protiv Yushina Okamija.

Stefan Struve najavio je da će uništiti iskusnog Marka Hunta te kako nakon toga čak zaslužuje i priliku da napadne titulu prvaka u teškoj kategoriji, no čini se da se malo previše zaletio. Struve je na samom početku meča pokušao high kickom srušiti protivnika, no nije uspio, a dobio je vrlo žestok odgovor u obliku napada jednom većom serijom udaraca. Ubrzo su se našli i na podu gdje je dominantniji bio Struve koji je čak imao i poziciju iz koje je umalo stigao do pobjede prekidom.

Hunt nastavlja s agresivnim napadima u stojci i tu je bio prilično opasan, no još jednom je umalo loše prošao u parteru gdje je očito da se ogromni Stefan puno bolje snalazi. Nedugo nakon početka posljednje runde Hunt je sjajno pogodio Struvea s nekoliko direkata, Nizozemac je pao na pod, a Mark je mislio da je time svoj posao završio i već krenuo slaviti pobjedu, ali sudac mu je jasno dao do znanja da još uvijek nije kraj, ali se zatim ipak predomislio i spasio Struvea od dodatnih udaraca.

U glavnom meču večeri publika je doslovno bila na nogama, teško da je itko ostao sjediti na svom mjestu kada je sredinom prve runde došlo do nevjerojatne izmjene udaraca kakva se dugo ne pamti u UFC-u. Najprije je na podu završio Stann, ali on se odmah vratio na noge, da bi sekundu kasnije na podu završio i Wand od opakih udaraca.

Nakon što je u prvoj rundi svaki borac preživio po jedan ili dva nokdauna, druga dionica krenula je ipak nešto malo mirnije, a sve je bilo gotovo krajem druge runde kada je Stann krenuo u napad, a Wand mu je kontrirao desnim krošeom i lijevim direktom koji su poslali borca na pod, a nakon nekoliko dodatnih udaraca u parteru sudac je morao hitno reagirati kako bi spasio Stanna od težih ozljeda.

UFC on Fuel rezultati:

Wanderlei Silva def. Brian Stann – KO (udarci, 2R, 4:08)
Mark Hunt def. Stefan Struve – TKO (intervencija suca, 3R, 1:44)
Diego Sanchez def. Takanori Gomi – podijeljena sudačka odluka
Yushin Okami def. Hector Lombard – podijeljena sudačka odluka
Rani Yahya def. Mizuto Hirota – jednoglasna sudačka odluka
Dong Hyun Kim def. Siyar Bahadurzada – jednoglasna sudačka odluka

Brad Tavares def. Riki Fukuda – jednoglasna sudačka odluka
Takeya Mizugaki def. Brian Caraway – podijeljena sudačka odluka
Kazuki Tokudome def. Cristiano Marcello – jednoglasna sudačka odluka
Alex Caceres def. Kyung Ho Kang – podijeljena sudačka odluka
Hyun Gyu Lim def. Marcelo Guimaraes – KO (koljeno, 2R, 4:00)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI